Open Atelier 3 kunstenaars; Annie, Miny, en Jeanne

De Open Atelier Dagen sluiten aan bij Deurne Uit de Kunst! 2019 met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij steeds andere kunstenaars. Eind juni is het atelier van kunstenares Annie van den Corput-Vanlier geopend en ze ontvangt samen met Miny Mennen en Jeanne van den Broek-Jakobs het publiek. Anja Verberne-van de Boomen (kunstschilder) houdt open atelier op haar eigen adres in Ommel.

Textielkunstenaars Annie van den Corput-Vanlier
Annie van den Corput-Vanlier heeft sinds haar jeugd geboetseerd, gebreid, gehaakt geborduurd, kortom alle handvaardigheden zijn voorbij gekomen. Na een cursus textiele werken bij Thea Stoets-Hoeksel heeft zij haar passie gevonden in textiel. Zij verwerkt, met verschillende technieken, diverse textielsoorten, olie- en acrylverf en andere materialen in allerlei kleuren en vormen in uiteenlopende werkstukken. Hierdoor ontstaan kleurrijke, schilderachtige textiele werken, ieder met een eigen karakter.

Tuinpad van mijn vader inspiratiebron
Annie exposeert haar schilderijen/werkstukken/wandstukken tijdens de OAD in haar serre en tuin Donge 7 te Deurne. N.a.v. het Tuinpadfestival in 2018 zijn o.a. enkele werken te zien met als thema: Het tuinpad van mijn vader. Zij geeft tijdens de OAD met veel enthousiasme informatie over de verschillende technieken en processen. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, uitleg of om zomaar wat rond te kijken. Je zult versteld staan van de ongekende mogelijkheden die textiel biedt.

Kunstenares Jeanne van den Broek-Jakobs
In het leven van Jeanne van den Broek heeft het kunstzinnige altijd een plekje gehad, in vele vormen: zoals tekenen, naaldwerk, fotograferen, boetseren. Ze is opgeleid op Academie De Werve te Zeist, waar ze zich naast schilderen heeft bekwaamd in allerlei vormen van tekenen, zoals dynamisch tekenen, arceren, vormtekenen en boetseren.

Warme, krachtige kleuren
Wat de bezoekers meteen op zal vallen aan haar schilderijen zijn de kleuren: overwegend warme, krachtige kleuren.
Zij zijn opgezet in kleurlagen met olieverf: stemmingen in kleur, die door de vele lagen kleurschakeringen laten ontstaan, die steeds rijker worden.Het is een dynamisch proces, een zielenbelevenis van beweging en lichtkracht, die min of meer tot vorm kan leiden. Deze dynamische processen vind je b.v. ook in de natuur: in onze luchten, in zonsopgangen en zonsondergangen. Jeanne's schilderijen willen de beschouwer uitnodigen om er zijn/haar eigen verhaal in te vinden.
Jeanne exposeert haar schilderijen in de tuin bij het atelier van Annie van den Corput-Vanlier. Daar kan men rustig rondkijken, vragen stellen, en /of gewoon genieten.

Miny Mennen, beeldhouwer
Miny Mennen heeft in 2005 met goed gevolg de opleiding aan het NIKO in Neerpelt Belgie afgerond en is actief als beeldhouwer. Hoe ze start met het maken van een beeld? Met De Steen. Allereerst kiest ze deze steen uit om zijn vorm, kleur, hardheid, en mogelijkheden om haar mijn plan te realiseren, naar de bedachte vorm. Ze gaat een interactie aan met deze steen, door hem te onderzoeken,door hem te betasten en tot hem door te dringen, beseffend dat hij eeuwen lang verborgen is geweest en nog niemand hem ooit gezien heeft.

Soms biedt de steen weerstand, door het ontstaan van een scheur of vliegt er een scherf te veel af. Miny moet dan haar plan aanpassen, soms is het nodig om even afstand te nemen. Ze komt steeds dichter naar de bedachte vorm. Dan volgt er een lange fase van schuren en polijsten. Uiteindelijk zijn ze beiden tevreden, de steen staat daar. Glanzend van schoonheid, en krijgt een naam. 

Miny exposeert in en om het Atelier van Annie van den Corput-Vanlier en is aanwezig voor een praatje en uitleg rondom haar creaties.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 29 juni 2019 tot en met Zondag 30 juni 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Donge Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 WB, Deurne