Pride Photo Award 2019

Niet-stereotype beelden van sekse, mannelijkheid en vrouwelijkheid

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. De vier categorieën voor de wedstrijd van 2019 zijn: Uniek, single images, verhalen en open categorie. Voor 2019 zoeken we bijzondere foto’s en verhalen over bijzondere (LHBTIQ+) mensen. Onder het thema vallen zowel verrassende, innovatieve manieren om een visueel verhaal over seksuele en gender diversiteit te vertellen, als foto’s en series die bijzondere LHBT+ personen of groepen als uitgangspunt nemen. Inzendingen die zowel een bijzondere vorm, als een bijzonder persoon als onderwerp hebben, maken uiteraard de meeste kans om in deze categorie te winnen.

De expositie met de winnende foto’s van 2019 is te zien van zaterdag 2 november tot en met zondag 1 december in De Hallen in Amsterdam west. Een openbare locatie waar Pride Photo Award het publiek opzoekt en de ruimte gebruikt voor een presentatie op groot formaat. Op vrijdag 1 november vindt om 16.30 uur de prijsuitreiking plaats, met aansluitend om 18.00 uur de opening van de expositie. Aanmelden kan je via de website van Pride Photo Award.

In totaal zijn er zestien series en enkele beelden te zien van Anja Matthes (Duits), Blake Little (Amerikaans), Carloman Macidiano Céspedes Riojas (Peruaans), Chiara Luxardo (Italiaans), Corinne Mariaud (Frans), Hotli Simanjuntak (Indonesisch), Keiji Fujimoto (Japans), Koen Suidgeest (Nederlands), Marc Ohrem-Leclef (Duits), Micha Serraf (Zimbabwaans), Mickey Aloisio (Amerikaans), Nelson Morales (Mexicaans), Seungwook Yang (Zuid-Koreaans), Ugo Woatzi (Frans) en Vaughan Larsen (Amerikaans).

Praktische informatie

Gratis toegang