Ramon van Engelenhoven Dutch Classical Talent

Klassiek pianotalent
Ramon van Engelenhoven slaat graag een brug tussen pianomuziek en andere kunstvormen. Hij laat zich inspireren door dichtkunst, ballet, opera en film. Als er geen bewerkingen voorhanden zijn, dan maakt hij ze zelf wel. Zo neemt hij de luisteraar mee naar de sprookjeswereld van Prokofjevs balletmuziek of de duistere taferelen die Ravel in Gaspard de la nuit verklankt. Daarnaast is Ramon zeer geïnteresseerd in en een pleitbezorger van de muziek van Erich Korngold, de Joodse vluchteling die in Hollywood furore maakte als filmcomponist.

Ramon van Engelenhoven
Ramon van Engelenhoven (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen bij Henri Struiwig in Hoorn en sloot in 2017 zijn bachelor piano aan het conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer. Hij studeert daar momenteel verder in de master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het International Steinway Pianoconcours, eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en de eerste prijs bij de Lions European Music Competition. In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. En hij is één van de finalisten van Dutch Classical Talent voor seizoen 2019-2020.

De pers over Ramon van Engelenhoven:

  • ‘Over klank hoef je Ramon van Engelenhoven niets te vertellen. De pianist uit West-Friesland duikt in de Vijfde Sonate van Skrjabin vol de diepte in en laat tegelijkertijd de rijke samenstelling van de akkoorden tot haar recht komen. Transparantie en versmelting, dat zijn de uitersten waartussen hij zich in Skrjabins grillige compositie beweegt.’ - De Volkskrant

Ramon van Engelenhoven piano

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Altioszaal
  Van Tot Toelichting
€ 18.50

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 27 september 2019 20:00
Vrijdag 27 september 2019 20:00

Churchillplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
7314 BZ, Apeldoorn