Revolutions

De Toekomst. Er is geen minister-president meer, maar een CEO. Iedereen heeft z'n eigen persoonlijke hologram-assistent en meer streams en experiences dan hij kan wensen. We zijn gelukkiger dan ooit. Zeggen ze.

Het is 2084. In een wereld gecontroleerd door The System bestaan geen geheimen meer en is privacy waardevoller geworden dan goud.

Boy A2001 zit - net als iedereen - in deze gedigitaliseerde wereld gevangen en zoekt naar manieren om kort aan The System ontsnappen. Hij zoekt een safe space in de virtuele ruimte. Hier komt hij Girl E8904 tegen. Door hun ontmoeting komt hij in aanraking met een ondergrondse beweging. Boy A2001 moet kiezen of hij verder wil leven als nummer of offers durft te brengen om in vrijheid te leven.

REVOLUTIONS is een confronterende en spannende voorstelling voor een jong publiek die voor grote keuzes komen te staan. Rond deze voorstelling ontwikkelt NTjong een uitgebreid educatief programma en interactieve website. Zie bijlage.

REVOLUTIONS is een futuristische montagevoorstelling met live DJ en wall screens. Aanstormend talent en groot sci-fi fan Daan Windhorst (bekend van o.a. de jongerenhit ‘Its my mouth I can say what I want to’ en de absurde musical ‘Watskeburt’) schrijft de teksten. Noël Fischer zet na het grote succes van Lord of the Flies de coming of age -voorstellingenreeks door met deze nieuwe productie, o.a. geïnspireerd op 1984 van George Orwell, Brave New World van Aldous Huxley en The Circle van Dave Eggers.

Praktische informatie

Vanaf Woensdag 13 maart 2019 tot en met Woensdag 13 maart 2019

Dag Van Tot
Woensdag 19:30

Ruiterskwartier Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 BP, Leeuwarden