Rondje Cultuur Huisduinen

Kunst- en cultuurfestijn voor iedereen op Huisduinen.
Zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur.
Voor veel inwoners uit Den Helder en de regio is het jaarlijkse Rondje Cultuur Huisduinen een speciale reden om een bezoek te brengen aan het mooie kunstdorpje Huisduinen. Op deze dag worden in veel privé tuinen en gebouwen creatieve vormen zoals beeldhouwen, keramiek en schilderijen getoond, daarnaast wordt er op diverse locaties gemusiceerd. Ook is het dichterscollectief weer aanwezig op de vaste dichtersplek in het paddenstoel huisje langs de Zeeweg.
Om 10.30 uur vindt de opening plaats in het Dorpshuis van Huisduinen, waar een bijzondere tentoonstelling van maritieme cartoons van de heer Piet Doesburg , woonachtig op Huisduinen, wordt getoond. De tentoonstelling “Zo, die ligt vast” is opgedragen aan alle mensen die affiniteit hebben met het water of watersporters en degene die het soms heel moeilijk hebben op het water.
Het enthousiasme onder de deelnemers is weer onverminderd groot, wat mag blijken uit het aantal aanmeldingen van bestaande en nieuwe tuinen. Het rondje bestaat uit een fiets-/wandelroute waar men op een groot aantal locaties kennis kan maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. In een aantal privétuinen kan men genieten van zelf gebakken taart met koffie en culinaire streekproducten. Kortom, ook de inwendige mens wordt deze dag niet vergeten.
Op speciaal aangegeven punten op het dorp en in het Dorpshuis zijn deze dag programma’s voor het Rondje Cultuur Huisduinen beschikbaar. De toegang tot tuinen, gebouwen en activiteiten is gratis. Een vrijwillige donatie bij de uitgifte punten van de passe-partouts wordt op prijs gesteld. Deze meeropbrengsten, deze dag, komen ten goede aan de verfraaiing van het dorp. Voor het volledige programma en de adressen van de diverse locaties: www.rondjecultuurhuisduinen.nl 

Praktische informatie

Cultuur
Informatie kaartverkoop Passe-partout kunnen gratis worden afgehaald op de volgende adressen•Tuintjesweg 4•het DorpshuisVoor uw vrijwillige donatie voor het goede doel(renovatie Dorpshuis) is een (collecte) bus aanwezig.Zonder passe-partout geen toegang tot de tuinen
Zondag 26 mei 2019 Vanaf 11:00 tot en met 17:00

Badhuisstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1789 AH, Huisduinen