Rondleiding Fort Waver-Amstel

Ontdek Fort Waver-Amstel: een unieke combinatie van natuur en geschiedenis.. Geschiedenis bewaard gebleven

Een bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie op steenworp afstand van Amsterdam. Zo zou je Fort Waver-Amstel kunnen omschrijven. Onder deskundige begeleiding van een fortengids krijg je de kans om dit fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken.

Alle elementen van vroeger zijn bewaard gebleven. In het gebouw zie je oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heb je een weids uitzicht over het vlakke polderlandschap en tuur je kilometers voor je uit. Als je goed kijkt zie je zelfs de skyline van Amsterdam.

Vleermuizen en lepelaars

Fort Waver-Amstel ligt tegen de natuurgebieden Botshol en Waverhoek aan. Vanwege deze mooie ligging zijn er, met een beetje geluk, ook verschillende dieren te zien. In de gracht langs het fort zoeken de ijsvogel en zilverreiger vaak hun eten. Soms vliegt er een lepelaar vanuit Botshol over het fort. In de winter wordt een deel van het fort door vleermuizen gebruikt als slaapplek. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. De gids vertelt je er graag van alles over.

Fort Waver Amstel

Fort Waver-Amstel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam; de 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Tussen 1886 en 1911 is Fort Waver-Amstel gebouwd. Het fort was de enige verhoging in het open, vlakke polderlandschap. En als je vanuit de polder naar het fort kijkt, zie je dat er in 100 jaar niets is veranderd.

 

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 7.00 € 8.00

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 29 september 2019 14:00 15:00
Zondag 29 september 2019 14:00 15:00