Rondleiding voormalige Amerikaanse Ambassade

De originele ambassadeurskamer, het mooie auditorium, en heel veel kantoortjes in een eigenzinnig kantoorpand. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar dit iconische gebouw in het Museumkwartier? Dit de kans om een kijkje te nemen tijdens een uur durende rondleiding.

Vanaf voorjaar 2019 heeft Onze Ambassade, haar deuren aan het Lange Voorhout geopend en elke zondag organiseren zij speciale rondleidingen langs onder meer de bijzondere bibliotheek, het auditorium, de conference room en de ambassadeurskamer. De rondleidingen duren 1 uur en er is per keer een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveer jouw ticket op tijd.

Vanwege het aanhoudende succes zijn er 4 rondleidingen op zondag. De eerste drie rondleidingen zijn in het Nederlands gegidst en de laatste rondleiding wordt in het Engels gegidst. Deze is geschikt voor expats, toeristen en studenten. De rondleidingen gaan vergezeld van een nieuwe Nederlands en Engelstalige brochure.

Het gebouw van Marcel Breuer

De Amerikaanse ambassade is ontworpen door de bekende Hongaars-Amerikaanse architect Marcel Breuer en heeft een unieke architectonische én inhoudelijke betekenis. Binnen het oeuvre van Breuer speelt dit gebouw (1959) een belangrijke rol, omdat het een van de eerste grote gebouwen is die hij voltooid heeft. Tegelijkertijd maakt de bijzondere raam/gevel-constructie het gebouw net zo speciaal als het museum MET-Breuer in New York. Het rijksmonument is een icoon van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en symbool voor ‘Pax Americana’. Tegelijkertijd is het gebouw een belangrijk monument voor wellicht de meest invloedrijke culturele stroming van de 20ste eeuw: Bauhaus. Een instituut dat van 1919 tot 1933 een baanbrekende nieuwe visie op het samenbrengen van diverse kunstdisciplines en technologie introduceerde.

Onze Ambassade
Onze Ambassade is een initiatief van West Den Haag en ANNA Vastgoed & Cultuur. Met de dagelijks openstelling voor exposities en de zondagse rondleidingen willen zij het publiek een sterker gevoel geven voor de unieke cultuurhistorische betekenis van het gebouw, en het tegelijkertijd een inzicht geven in een nieuw tijdperk. Namelijk dat van de verbeelding.

Praktische informatie

  • Elke zondag tot en met eind december
  • Nederlandstalige rondleiding: 12:30 / 14:00 / 15:30 uur
  • Engelstalige rondleiding: 17:00 uur 
  • Locatie: Onze Ambassade, Lange Voorhout 102, Den Haag

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 7.50

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 15 december 2019 12:30 17:00
Zondag 22 december 2019 12:30 17:00
Zondag 29 december 2019 12:30 17:00