Roots of Heaven Festival: Ryley Walker (USA), Matthew Logan Vasquez (USA) e.a.

Voor liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek is Roots of Heaven Festival in Patronaat al jarenlang een begrip. Eerder traden acts als Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Woven Hand en Lucinda Williams op en afgelopen jaar schitterde o.a. Blitzen Trapper op het podium. 2019 krijgt wederom een vervolgeditie met in ieder geval deze fantastische namen op de line-up: Ryley Walker (+ band), Dan Owen, Matthew Logan Vasquez, The Yearlings en Eerie Wanda.

Ryley Walker komt met band naar Roots of Heaven. De gitarist keert na vier jaar weer terug naar Patronaat en inmiddels heeft hij wereldtournees en honderden festivals en concerten achter de rug. Na een korte pauze die hij nam na ‘Primrose Green’ keerde hij in 2016 succesvol terug met de plaat ‘Golden Sings That Have Been Sung’. In één keer was hij weer terug in de belangstelling. In mei kwam het prachtige ‘Deafman Glance’ uit bij Dead Oceans (het label van Slowdive, Kevin Morby en Khruangbin). In november werd ‘The Lillywhite Sessions’ uit, een ode aan David Matthews Band.

Wordt 2019 het jaar van Eerie Wanda? Volgens ons wel! De band brengt in het voorjaar haar nieuwe album uit bij het beroemde label Joyful Noise Recordings (Deerhoof, Sebadoh e.a.) en dat is een terechte eer. De nieuwe sound van de Amsterdamse band is herkenbaar: zweverige en dromerige indie met een scherp randje, te vergelijken met het beste werk van Quilt, Cate Le Bon, Eleanor Friedberger en Ultimate Painting. Met leden van o.a. Altin Gün, Jacco Gardner en Clean Pete.

Dan Owen is pas 26 jaar en is de wereld al rond geweest met zijn bluesy folksongs. Hij begon al vroeg met het spelen van bluescovers in pubs en werd zo stapje voor stapje steeds bekender bij het Britse publiek. Maar net toen hij op tournee werd gevraagd met de wereldberoemde gitarist Patrick Eggle, overkwam hem een nachtmerrie: in zijn gitaarwerkplaats liep Owen een wond op aan zijn oog, die hem half blind maakt…

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 23.5
Prijs tot 23.5
Vrijdag 12 april 2019 vanaf 17:00

Zijlsingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
2013 DN, Haarlem