Salon van Weleer

Eindejaars live-game: Krampus | dagelijks van 17 nov 2018 t/m 6 jan 2019
reserveren is mogelijk van 10:30 uur tot 20:20 uur.
In de geheime ruimte van de Salon van Weleer zit de duivelse knecht Krampus verstopt. Hij was het allereerste hulpje ooit van de goedheiligman en wil jullie graag blootstellen aan enkele beproevingen.

Feestmaand programma | dagelijks (vanaf 17 nov 2018)
reserveren is mogelijk van 10:30 uur tot 20:20 uur
Je mag dit jaar zèlf het programma samenstellen voor de gezelligste dagen van het jaar.
Je kunt bijvoorbeeld naar een Sinterklaas of Kerst-voorstelling met gedichtjes liedjes en verhaaltjes of misschien heb je zin in een vrolijke sint- of kersquiz of: gezellig elkaar cadeautjes of surprises geven of heerlijk met zijn allen uit volle borst sinterklaas- en kersliedjes zingen, of misschien wil je ook wel een winterwandeling door Utrecht met de welbespraakte 19e-eeuwse huishoudster Sophie.

Belle's Detective Game | iedere vrijdag, zaterdag en zondag
reserveren www.salonvanweleer.nl/mysterie/detectivegame.html
Belle’s Detective Game is een uniek detective spel voor een groep van 2 tot 6 personen. Samen met een acteur, speel je dit uitdagende en unieke bordspel helemaal achter in de verborgen ruimtes van de Salon van Weleer. Mme. Belle de Fleurdelis heeft uiteenlopende misdaad zaken weten op te lossen en nu stelt zij jullie in de gelegenheid om enkele van haar roemruchte zaken op eigen kracht te ontraadselen.

Het Purgatorium | dagelijks (behalve maandag)
reserveren via hetpurgatorium.nl
Speel samen met je vrienden of collega’s een uitdagende live-action game. Het Purgatorium is een teamspel waarbij je niet alleen goed moet opletten, maar ook rechtvaardig moet zijn.

Het Reliquiarium
| dagelijks (behalve maandag), reserveren via reliquiarium.nl
Een spannende en avontuurlijke interactieve live-action game in een Victoriaanse stijl, met acteurs, avontuurlijke en uitdagende opdrachten en spannende speelfilms. Tijdens het Reliquiarium kruip je in de huid van een negentiende eeuws personage en probeer je tijdens een Victoriaanse seance gezamenlijk te onthullen welk relikwie de rust verstoort.

Het Scriptorium | dagelijks (behalve maandag)
reserveren via hetscriptorium.nl
Een spannende en avontuurlijke interactieve live-game in een Victoriaanse stijl, met avontuurlijke en uitdagende opdrachten met als doel om de code van de kluis te kraken waarin de Donnersmarck diamanten van madame Belle de Fleurdelis worden bewaard. Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, mrs. Marple en de Da Vinci code. Waarbij niet alleen veel te puzzelen, te beleven en te ervaren valt, maar waarbij de spelers ook een inkijkje krijgen in de roemrijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19e eeuw.

Het Refectorium | dagelijks (behalve maandag)
reserveren via refectorium.nl
Een moordspel waarbij je als speler opzoek gaat naar de dader van de afzichtelijke misdaad. Een gezellig spel in Oudhollandse sfeer van de jaren vijftig.

Enriching salon | do t/m zo - 11:00-18:00.
De Salon van Weleer is een unieke cultuurplaats in het hart van Utrecht, waar je bijzondere theatervoorstellingen kunt bekijken, unieke Live-Games met acteurs kunt spelen en of cursussen en workshops kunt volgen Doe mee met één van onze activiteiten of kom naar één van de dagen waarop je informatie kunt krijgen over de activiteiten. Of kom leren, studeren, overleggen, lezen, een spelletje spelen of voor een goed gesprek tijdens de Enriching Salon. Ook mag je kennis komen delen door bijvoorbeeld een lezing te houden of door een workshop te geven. Of misschien wil je mensen laten genieten van je kunst? Iedere zondag zijn er speciale activiteiten.

Boekenruil | vr t/m zo - 11:00-18:00
Het Boekenruilkast project in de Salon van Weleer. Heb je een goed boek uitgelezen en wil je iets nieuws? Neem als je wil een goed boek mee uit de Boekenruilkast en zet jouw boek er in. Zo kun je kosteloos boeken lezen en jouw (goede) boeken een tweede leven geven.

Het Estuarium | di t/m zo - 10:30 tot 20:20
In het Estuarium gaan jij en je collega’s of vrienden onder begeleiding van acteurs een wedstrijd spelen op een levensgroot spelbord, waarbij er op een slimme manier moet worden samengewerkt om de wedstrijd te kunnen winnen. Het is een wedstrijd tegen de tijd en tegen elkaar. Het Estuarium is een rapsodie van herkenning met elementen uit diverse gezelschapsspelen met een snufje sport.

Oudegracht Model.NdtrcItem.HouseNumber
3511 NX, Utrecht