Salon van Weleer

De Salon van Weleer is een cultuurplaats in het hart van Utrecht, waar je unieke Real Live-Games kunt spelen met acteurs, terecht kan voor theatervoorstellingen, maar ook voor een theatrale stadswandeling. Of ga langs om te lezen, te leren, te overleggen, een spelletje te spelen, voor informatie of gewoon voor een goed gesprek. Hieronder vind je een overzicht van de doorlopende activiteiten.

REAL LIVE-GAMES IN DE SALON VAN WELEER

> real-live-games.nl

Real Live-Games speel je samen met acteurs. Het zijn spannende, uitdagende en ook nog eens prachtig vormgegeven spelen voor teams en vriendengroepen. Zet samen met je team alles op alles om het spel tot een goed einde te brengen. Je speelt een Real Live-Game in een historische werfkelder in hartje Utrecht.

BELLE’S MYSTERIËN DETECTIVE

> dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/belledetective

Laat de Sherlock Holmes in je wakker worden en los een waargebeurde misdaad uit 1910 op. Tijdens Belle's Mysteriën duik je in de dossiers en onderzoek je bewijsmaterialen, motieven en alibi’s. Je speelt het spel samen met acteurs, waarbij je moet samenwerken en alles op alles zult moeten zetten om het spel tot een goed einde te brengen. Via de website kan je de misdaad van je voorkeur kiezen. Voor groepen en teams vanaf 10 tot 25 personen. Spelduur: 70 minuten. Kosten: € 9,95 (inclusief koffie of thee).

HET PURGATORIUM

> dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/purgatorium

Is er in 1885 in een historische geruchtmakende rechtszaak wel juist geoordeeld? Tijdens het spelen van het Purgatorium stap je samen met je medespelers in de rol van rechter en advocaat en ga je op onderzoek uit om te bepalen of de grootste seriemoordenares uit de geschiedenis destijds terecht is veroordeeld. Het Purgatorium is een teamspel waarbij je niet alleen goed moet opletten, maar ook rechtvaardig moet zijn. Voor 5 tot 12 personen. Spelduur: 60 minuten. Kosten: € 89,95

HET RELIQUARIUM


 > dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/reliquiarium

Een spannende en avontuurlijke interactieve Real Live-Game, waarbij je in de huid kruipt van een negentiende-eeuws personage om tijdens een Victoriaanse seance gezamenlijk te ontdekken welk (spook)relikwie de rust in huis verstoort. Voor 3 tot 8 personen. Spelduur: 60 minuten. Kosten: € 89,95.

HET SCRIPTORIUM

> dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/scriptorium

Een spannende en avontuurlijke interactieve live-game in Victoriaanse stijl, met avontuurlijke en uitdagende opdrachten met als doel om de code van de kluis te kraken. Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, Mrs. Marple en de Da Vinci code. Waarbij niet alleen veel te puzzelen, te beleven en te ervaren valt, maar waarbij de spelers ook een inkijkje krijgen in de roemrijke geschiedenis van Utrecht en het leven in de negentiende eeuw. Voor 3 tot 8 personen. Spelduur: 60 minuten. Kosten: € 89,95.

HET REFECTORIUM

 > dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/refectorium

Een strategisch moordspel voor groepen en teams waarbij tijdens de bruiloft van het prille koppel Clasina en Rembert, al kort na de openingsdans een brute moord wordt gepleegd. Een strategisch en vrolijke Real Live-Game in een gezellige Oudhollandse sfeer van de jaren vijftig. Voor 6 tot 16 personen. Spelduur: 60 minuten. Kosten: € 99,95 (7 tot 10 personen) of € 109,95 (11 tot 16 personen).

HET GILDE

> dagelijks te reserveren via real-live-games.nl/hetgilde
> reserveer in de periode 27 april t/m 19 mei en ontvang 10% korting

Het Gilde is de nieuwste Live-Game de Salon van Weleer. Het spel is gebaseerd op ware historische gebeurtenissen uit 1425 in Utrecht, toen op 21 augustus de burgemeester in zijn bed werd vermoord door leden van het Vleeschhouwersgilde. Waarom moest de burgemeester dood? En wie heeft hem uiteindelijk vermoord? Schout van Amerongen gaat samen met speler op onderzoek uit. Het Gilde is een uitdagend en spannend teamspel met bijzondere middeleeuwse opdrachten en natuurlijk is deductie gevraagd om de dader te ontmaskeren. Voor 6 tot 10 speler. Vanaf 16 jaar. Kosten 89,95 euro (inclusief koffie of thee).

DETECTIVE BORDSPEL: BELLE'S DETECTIVE GAME

> te spelen op vrijdag, zaterdag en zondag
> te reserveren via salonvanweleer.nl/mysterie/detectivegame

Belle’s Detective Game is een uniek detective bordspel voor een groep van 2 tot 6 personen. Mme. Belle de Fleurdelis heeft uiteenlopende misdaadzaken weten op te lossen en nu stelt zij de speler in de gelegenheid om enkele van haar roemruchte zaken op eigen kracht te ontraadselen. Samen met een acteur, speel je dit uitdagende en unieke bordspel helemaal achter in de verborgen ruimtes van de Salon van Weleer. Het spel duurt 60 minuten. Het doel is om als een ware detective een misdaad op te lossen. Reserveren is niet nodig op vrijdag, zaterdag en zondag. Ga langs of bel naar 030-2102636 om een tijd af te spreken. Kosten: € 29,95. 

DE KLEINE BIBLIOTHEEK

> geopend van vrijdag t/m zondag – 11:00-18:00

Tijdens de openingstijden van de Salon van Weleer kan je heerlijk komen neuzen en bladeren in de kleine bibliotheek. Geniet van een selecte keuze van bekende en misschien onbekende boeken onder het genot van een kopje koffie of thee erbij. Als het boek je weet te vangen, dan kun je het lenen voor een beperkte tijd.

WANDELEN MET SOPHIE

> iedere zaterdag en zondag van 12.30 uur tot 14.00 uur
> kijk op salonvanweleer.nl/sophie/wandelen

Iedere zaterdag en zondag kan je een theatrale stadswandeling maken met Sophie, de welbespraakte huishoudster van Madame Belle de Fleurdelis. Zij vertelt niet alleen over de rijke geschiedenis van Utrecht, maar kent ook vele verhalen van de mensen die door de eeuwen heen de straten bevolkt hebben. Tijdens de wandeling word je meegenomen door Sophie langs pittoreske straten en plekjes van bekend en minder bekend Utrecht. En natuurlijk vertelt Sophie je de laatste roddels! Het vertrek is om 12.30 uur vanuit de Salon van Weleer en de kosten bedragen € 5,- per persoon (met een kopje koffie of thee na afloop in de Salon van Weleer).

Praktische informatie

Vanaf Dinsdag 1 januari 2019 tot en met Woensdag 31 december 2025

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Ma t/m zo geopend. Kijk op salonvanweleer.nl