Sandepark

Halverwege de jaren zestig werd op voormalig weidegrond , Sandepolder, een bungalowpark van 185 huisjes gesticht voor rust en ruimte zoekers. De naam Sandepark is dus afgeleidt van de polder waarop het park gebouwd is. Er kwam een dorp in een dorp.
Het park is in drie fases gebouwd. Eerst de houten huisjes. Daarna het middenstuk en daarna de andere stenen huisjes. Inmiddels zijn er nog maar een paar huisjes in originele staat. Veel huisjes zijn aangepast aan de moderne tijd. Uitbouw naar achteren, naar de zijkant maar ook naar voren. Sommige huisjes zijn zelfs geheel gesloopt en vervangen. Wel is de basisvorm van de begintijd het A-model in bijna alle huisjes terug te vinden.
De oorspronkelijk opzet van ruimte en rust is nog steeds terug te vinden in het park. Elk huisje is vrijstaand en de grote midden paden geven ook een ruimtelijk te effect. Niet alle grond van het park is dan ook vol gebouwd. Er is ruimte voor bebossingen, een voetbalveld, een vijver, een speeltuin en een groot grasveld.

Praktische informatie

Accommodatie
Soort accommodatie Vakantiewoning
Situering Vrijstaand
Verwarming
Centrale verwarming Ja
Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Ligging
Bij strand/zee Ja
In/bij duinen Ja
Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
Cultuur
Reserveren reserveren verplicht