Scheveningen Light Walk

Een donkere decemberavond, winterse kou, passie en romantiek uit vervlogen tijden in combinatie met de meest moderne lichttechnieken: Scheveningen Light Walk. Een wandelevenement door de Haagse badplaats, waarbij je je in een wonderbaarlijke sprookjeswereld waant. Er zijn verschillende afstanden: 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, bekende Scheveningse wijken, de haven om vervolgens te finishen op De Pier. Tijdens de Scheveningen Light Walk kom je spectaculaire licht-, geluid- en vuuracts tegen, waaraan diverse Scheveningse kunstenaars meewerken.

Starttijden per afstand
16.30 - 17.10 uur Start 18,5 km De Pier 18.20 - 19.10 uur Start 12,5 km De Pier 17.00 - 17.50 uur Start 7,5 km Madurodam 16.30 - 16.45 uur Start Kids Light Walk Madurodam 23.30 uur Sluiting finish De Pier

De start van de 12,5 km en 18,5 km is op het strand ter hoogte van De Pier in Scheveningen. Vanaf hier is een mooie route uitgezet. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts uit binnen- en buitenland en kunnen ze genieten van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar. De Kids Light Walk en de 7,5 km starten vanuit Madurodam. De entree van deze Nederlandse miniatuurstad is inbegrepen bij het inschrijven op deze afstanden. Alle afstanden finishen op het strand bij De Pier, waar de lopers warm worden onthaald met een herinneringsspeldje en kunnen nagenieten van hun prestatie.

Kids Light Walk
Ook aan de jonge wandelaars is gedacht. Kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van minimaal één volwassene deelnemen aan de Kids Light Walk van circa 5,5 km. De start is, net als de route van 7,5 km, in Madurodam. Deelnemers kunnen met het afhaalbewijs van de Scheveningen Light Walk al vanaf 15.00 uur terecht om een bezoek te brengen aan het park.

Aanmelden
Inschrijven voor de Scheveningen Light Walk kan via https://registration.mylaps.com/scheveningen-light-walk/. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is echt vol!

Bereikbaarheid Pier
De Pier in Scheveningen is vanuit het centrum van Den Haag makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je doet er in alle gevallen ongeveer een kwartiertje over. Wie met het OV reist, kan tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23 nemen. Vanaf treinstation Den Haag Centraal kun je gebruikmaken van tram 9 richting Scheveningen. Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor rijden HTM-trams 1 en 9 richting het strand. Bij halte Kurhaus stap je uit, waarna je binnen drie minuten naar De Pier loopt.
Met de auto volg je de vanaf de snelweg de borden Scheveningen Bad. In de directe omgeving van De Pier bevinden zich meerdere parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. Deze zijn zeven dagen per week 24 uur per dag geopend en bevinden zich alle drie binnen tien minuten loopafstand van De Pier. Kijk voor praktische info over de beste route, bereikbaarheid en parkeren in Scheveningen op denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 23.50 € 28.50
Kinderen € 15.50 € 23.50

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 12 december 2020 16:30 23:00