Scoop ice cream

Je vindt Scoop ice cream in het centrum van Grou aan het Halbertsmaplein 9. Monique is met haar passievruchtensorbetijs 2e geworden in de strijd om de gouden ijsspatel 2014, met een volgens de jury "floraal/bloemig en aromatisch ijsje."

In onze eigen ijskeuken bereiden we vers schepijs op melk- en waterbasis. In onze ijssalon hebben we in het hoogseizoen altijd 20 verschillende smaken, waaronder acht vaste smaken: vanille, smurf, stracciatella, chocolade, aardbei, citroen, banaan (soms met iets erdoor) en yoghurt. De andere smaken zijn wisselend. We hebben ook een aantal lactose- en glutenvrije smaken.

Hoe wordt ons ambachtelijk schepijs gemaakt?
Wij beginnen met het maken van onze basismixen. Dit doen wij in onze eigen ijskeuken. Voor ons ijs op waterbasis maken wij handmatig een suikerstroop (water en suikers). Voor ons ijs op melkbasis maken wij een melkmix (melk, suikers en room). Deze ingrediënten mengen wij in onze pasteurisatieketel en verhitten dat tot 85 graden celcius (pasteuriseren).

Onze mixen laten we een nacht rijpen voordat we er ijs van maken. Daarna brengen wij eerst onze basismix op smaak en daarna wordt het in onze ijsmachine draaiend bevroren, wat een zacht en luchtig ijs oplevert.

We heten je van harte welkom in onze ijssalon!

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 14:00 18:00
Maandag 14:00 18:00
Dinsdag 14:00 18:00
Woensdag 14:00 18:00
Donderdag 14:00 18:00
Vrijdag 14:00 18:00
Zaterdag 14:00 18:00