SMKBLVRD

Culinair en cultureel komen samen

De line up, culinair en cultureel, is weer vernieuwd en verrijkt, met dit jaar allerlei wereldse gerechten, de Carnival Parade, de Amsterdam BLEND Market én een uitgebreid cultureel programma met muziek en dans. De Smaakboulevard zet in op lokale ondernemers, aandacht voor lokale smaken en lokale producten. En dat is interessant in een stadsdeel met meer dan 187 nationaliteiten en bijbehorende keukens. Toegang is zoals altijd gratis!

Culinaire diversiteit

Streetfood festNnet als afgelopen jaren staat de Smaakboulevard voor de culinaire diversiteit van Nederland en Nieuw-West in het bijzonder. Van heerlijke barbecue gerechten tot rijst maaltijden, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot smakelijke hamburgers. De Smaakboulevard ondersteunt de lokale economie en biedt lokale smaakmakers graag het podium om zich aan een breed publiek te presenteren met al hun specialiteiten.

Carnival Parade

Met de komst van de Smaakboulevard is het ook weer tijd voor de feestelijke en kleurrijke Carnival Parade. Samen met onze Europese partner Brouhaha uit Liverpool loopt heel Amsterdam Nieuw-West, jong tot oud mee in deze Parade die om 13:00 uur vertrekt vanaf het Talentenhuis en om 14:30 uur aankomt op het festivalterrein van de Smaakboulevard. Bereid je voor op indrukwekkende kostuums, swingende drumbands, internationale dansgroepen, alle ingrediënten om de diversiteit van Nieuw-West te vieren!

Een keur aan workshops

In de week voorafgaand aan de Parade geven onze internationale artiesten verschillende workshops in Amsterdam Nieuw-West (dans, muziek, en kostuums maken) waar iedereen aan mee kan doen. Muziek, straattheater en kinderplein. Zoals gebruikelijk bieden we samen met Theater de Meervaart weer een mooi muzikaal programma aan. De muziekartiesten houden we nog even geheim. Volg ons op facebook en de website voor meer info.

Amsterdam BLEND Market

Sinds vorig jaar verrijkt Amsterdam BLEND Market de Smaakboulevard met non-food kramen voor bewoners, kleine ondernemers en creatieven uit de buurt. Stadsdeel Nieuw-West herbergt het grootste aantal creatieve broedplaatsen van heel Amsterdam. Logisch dat we deze smaakmakers graag het podium bieden met hun creaties. Tevens biedt Amsterdam BLEND Market ook het podium aan stadsmakers met hun sociale projecten. 

Praktische informatie

Zondag 28 juni 2020

* Dit evenement gaat niet door.