Soroptimistclub Gouda e.o COLLEGETOER TERRORISME EN CIBERCRIME

Beatrice de Graaf en Inge Philips bevragen elkaar over hun vakgebieden TERRORISME en CYBERCRIME.

Inleider: Paul Abels

Beatrice de Graaf
Hoogleraar aan de Universiteit Utrecht

Beatrice de Graaf onderzoekt als hoogleraar Geschiedenis van Internationale betrekkingen &  Mondiaal bestuur de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld en is vooral ge├»nteresseerd in de strijd daartegen. Ze staat bekend als een wetenschapper die wetenschap, politiek, praktijk en maatschappij weet te verbinden.Ze  treedt regelmatig op als terrorisme-expert. Zeer abstracte concepten weet ze te vertalen naar praktische discussies zonder daarbij de wetenschappelijke nuance uit het zicht te verliezen.

Inge Philips-Bryan
Director Cyber Risk Services bij Deloitte

Inge Philips richt zich op het adviseren en implementeren van een solide cyber security strategie voor de top 40 bedrijven in Nederland. De afgelopen twintig jaar heeft zij gewerkt bij de AIVD en de Politie. Haar werkterrein omvatte onder andere nucleaire proliferatie, terrorisme, witwassen en high Tech crime. Haar laatste positie was Plaatsvervangend Hoofd van de Nationale Recherche.

Bestrijden van terrorisme en cybercrime: Mission (Im)Possible?    

Meer dan ooit is er angst voor terroristische aanslagen. Cybercrime - internetcriminaliteit  blijft maar groeien en maakt momenteel naar schatting 50% uit van alle misdrijven. Hoe moeten we deze ontwikkelingen zien en hoe moeten en kunnen we ze bestrijden?

Beatrice de Graaf en Inge Philips gaan het elkaar vragen.

De opbrengst is voor het goede doel: ' Preventie van kindhuwelijken in Pakistan', waarvoor Soroptimistclub Gouda e.o. samenwerkt met Oxfam Novib.

 

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Kleine Zaal
  Van Tot Toelichting
€ 25.00

Maandag 8 april 2019 vanaf 20:00

Boelekade Model.NdtrcItem.HouseNumber
2806 AE, Gouda