Stadswandeling IJlst

Stadswandeling

De stadswandelingen door IJlst gaan op woensdag 12 juni 2019 weer van start. Om 10.30 uur en 14.00 uur nemen de VVV-gidsen u graag mee voor een wandeling door het prachtige stadje IJlst. Van 12 juni tot en met 11 september 2019 staan de gidsen iedere woensdag bij het VVV kantoor in IJlst voor individuele gasten of kleine groepjes klaar. De VVV-stadsgids neemt u graag mee terug in de tijd.

 

De route te voet en varend met bok, praam of melkschouw

Het startpunt is het VVV-kantoor aan de Geeuwkade in IJlst. Na het Museum Nooitgedagt in het oude stadscentrum en de Eegracht met haar prachtige overtuinen komt u langs de Messingklopper en andere prachtige historische panden.

Na de wandeling kunt u plaatsnemen in de houten bok, molenpraam of melkschouw voor een boottochtje over de Dijgracht (stadsgracht). Varend komt u bij de Houtzaagmolen 'de Rat'. In de molen vertelt de gids over historie en de werking van dit schitterende, 303 jaar oude, industriële monument waar nog op windkracht van dikke stammen planken en balken worden gezaagd.

Na dit bezoek aan de houtzaagmolen gaat u naar de Stadsherberg ‘Het Wapen van IJlst’ voor een kopje koffie. Deze historische ontdekkingstocht door IJlst duurt ruim 2 uur.

Praktische informatie

Prijs
senioren 9
Prijs 9.50
  Van Tot Toelichting
€ 9.50

Vanaf Woensdag 12 juni 2019 tot en met Woensdag 11 september 2019

Dag Van Tot Van Tot
Woensdag 10:30 14:00

Geeuwkade Model.NdtrcItem.HouseNumber
8651 AA, IJlst