Steen & Jordaens: Zoals de ouden zongen…

Tentoonstelling
Vanaf de zomer tot en met half januari hangen in het Mauritshuis museum in Den Haag maar liefst twee voorstellingen met het spreekwoord 'Zoals de oude zongen, zo piepen de jongen' uit de zeventiende eeuw. Het grote schilderij van de Hollander Jan Steen krijgt namelijk gezelschap van een schilderij van zijn Vlaamse collega Jacob Jordaens uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Een mooie gelegenheid om deze twee vrolijke schilderijen eens met elkaar te vergelijken en te ontdekken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de benadering van beide kunstenaars.  

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten 

Het Mauritshuis in Den Haag krijgt in de tweede helft van 2017 nog meer kunstwerken van Vlaamse Meesters als Jordaens, Van der Weyden, Rubens en Van Dyck in tijdelijk bruikleen uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Momenteel is het KMSKA tot 2019 gesloten vanwege een ingrijpende renovatie. Voor het Mauritshuis een geweldige kans om drie presentaties te organiseren met kunstwerken uit de wereldberoemde collectie van dit museum. 

Mauritshuis 

Het Mauritshuis museum in Den Haag toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van de hofstad bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie schilderijen. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn permanent te zien in het intieme museum aan de Hofvijver. 

Bereikbaarheid 
Het Mauritshuis is vanaf Den Haag Centraal Station te voet (10 à 15 minuten lopen) en met tram of bus goed te bereiken. Vanaf station Den Haag Hollands Spoor is het Mauritshuis per tram het makkelijkste bereikbaar. Met de auto kom je aan via de A4, de A12 of de N44 en volg je de aanduiding Centrum en vervolgens de bordjes richting het Mauritshuis. Het beste kun je parkeren in de naast het Mauritshuis gelegen Pleingarage of in parkeergarage Malieveld.

Wanneer?

Vanaf Dinsdag 11 juli 2017 tot en met Zondag 14 januari 2018

Dag Van Tot
Zondag 10:00 18:00
Maandag 13:00 18:00
Dinsdag 10:00 18:00
Woensdag 10:00 18:00
Donderdag 10:00 18:00
Vrijdag 10:00 18:00
Zaterdag 10:00 18:00

Plein Model.NdtrcItem.HouseNumber
2511 CS, 's-Gravenhage