Strandpaviljoen De Staat

Strandpaviljoen De Staat op het Zuiderstrand van Den Haag is een vrijplaats voor levensgenieters die snakken naar culinair genot in een natuurrijke omgeving. Hier eet je heerlijk biologisch met vrij uitzicht op de ondergaande zon, terwijl kitesurfers voor je neus hun kunsten vertonen. Niet voor niets werd De Staat in 2011 door Nieuwe Revu verkozen tot beste strandtent van Nederland.

Staatsgeheimen
Het Zuiderstrand staat onder Hagenaars ook wel bekend als het stille strand. En met recht. Het is het rustige - 'geheime' - alternatief direct achter de duinen, voor iedereen die van strand en zee houdt. Je ziet hier dan ook vooral inwoners van Den Haag - naast enkele toeristen die deze plek soms ook weten te vinden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor De Staat: een strandclub met een ongedwongen, nonchalante sfeer voor de locals. De Staat is bovendien een erg kindvriendelijke plek waar moeders en vaders hun kroost rustig kunnen laten spelen in het zand. 

De keuken van De Staat
Strandpaviljoen De Staat verzorgt zowel ontbijt, lunch, brunch, diner als barbecue. De keuken voert een biologische kaart die is geïnspireerd op de rijke Italiaanse keuken. Er wordt gewerkt met duurzame producten van Lindenhoff. Dit bedrijf werkt op een ecologische, biologische diervriendelijke manier en levert dan ook topkwaliteit voedsel aan verschillende sterrenrestaurants.
Naast de producten van Lindenhoff biedt De Staat brood van Menno dat te boek staat als het beste wat voorhanden is. Met respect voor de Franse bakkerschool en passie en talent voor het ambacht bakt Menno in een houtoven zijn rustieke desembrood.  
De Staat schenkt Bocca Coffee. Het Nederlandse bedrijf dat de Bocca-bonen importeert uit Ethiopië toont zich met passie en fairtrade een ware liefhebber van echte koffie. Bocca werkt op een duurzame manier. Met biologische producten en projecten zorgt Bocca ervoor dat economie en leefklimaat in Ethiopië verbeteren. En bij dat kopje koffie is de heerlijke huisgebakken taart van De Staat een echte aanrader! 

Bereikbaarheid van De Staat
De Staat ligt aan het Zuiderstrand, bij strandslag 10. De strandtent is het beste via het Markenseplein te bereiken waar tram 12 en bus 22 hun eindpunt hebben. Bij de tramhalte en de snackbar loop je de duinen in en na ongeveer 400 meter sta je op het strand waar direct rechts De Staat is. Met de fiets neem je op de Duivelandsestraat het fietspad richting Kijkduin. Als je het duin bent opgefietst, sla je twee keer rechtsaf richting strandslag 10.

Praktische informatie

Ligging
Bij strand/zee Ja

Dag Van Tot
Zondag 09:00 23:00
Maandag 09:00 23:00
Dinsdag 09:00 23:00
Woensdag 09:00 23:00
Donderdag 09:00 23:00
Vrijdag 09:00 23:00
Zaterdag 09:00 23:00

* Strandpaviljoen De Staat is gedurende het strandseizoen elke dag van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geopend. In de wintermaanden is De Staat gesloten.