Street Dreams: How HipHop took over Fashion

De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle. ‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze industrie zich
ontwikkelt. Hiphop is dé toonaangevende jongerencultuur die de hitlijsten en het wereldwijde straatbeeld domineert: als inspiratiebron voor high fashion brands tot het gangbaar maken van sportswear als dagelijkse outfit. Hiphop is taking over, you better recognize!

The Bronx is de geboorteplaats van de hiphop cultuur. Deze buitenwijk van New York staat in de jaren 70 letterlijk en figuurlijk in brand. Geweld, armoede en discriminatie zijn aan de orde van de dag. Hier ontstaat een 'do it yourself' cultuur waarin originaliteit en ‘credibility’ centraal staan. Creativiteit is de essentie van hiphop, en fashion is hierin het verbindende element. Al ben je voor een dubbeltje geboren, je kunt er nog wel uitzien als 'a million bucks'. De tentoonstelling ‘Street Dreams. How Hiphop took over Fashion’ toont – in vier ruimtes – de looks, de codes en de creatieve kracht van hiphop. De pioniers die modehuizen inspireren, de hypebeasts die dagenlang voor de deur van winkels kamperen en de hiphop artiesten die front row zitten bij modeshows.

Sweet Dreams: How HipHop took over Fashion valt in de programmering van Rotterdam Street Culture Weekend. Van 13 tot en met 15 september staat de stad in het teken van internationale streetart en sports.

Beeld: Janette Beckman, Slick Rick, Manhattan, NYC, 1989, Courtesy of Fahey-Klein Gallery, Los Angeles

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 15 juni 2019 tot en met Zondag 15 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

Westzeedijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
3015 AA, Rotterdam