Swim Fish Swim!

Swim Fish Swim! is een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin en gaat over een zeer actueel onderwerp: vismigratie. Ga mee op reis en volg de trekroutes die Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm afleggen. En neem zelf ook een kijkje onderwater in een echte helikopterduikboot!

In de tentoonstelling Swim Fish Swim! krijgen trekvissen weer de ruimte. Ooit konden vissen ongestoord heen en weer zwemmen tussen zeeën en rivieren. Tegenwoordig stoten ze echter regelmatig hun neus: op hun trektocht tussen zoet en zout stuiten ze op dammen, sluizen, stuwen en dijken. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het lot van trekvissen en worden er slimme oplossingen bedacht die rekening houden met mens én vis.

In de tentoonstelling zijn daarvan twee mooie voorbeelden uitgelicht. Zo krijgen vissen bij de Noordzee en de Waddenzee weer ruim baan door bijzondere projecten. Bij het Haringvliet worden de sluizen regelmatig op een kier gezet en bij de Afsluitdijk wordt een vismigratierivier aangelegd.

In Swim Fish Swim! kun je zelf ervaren welke obstakels vissen tegenkomen. Zo ga je in het racespel over migratieroutes samen met Harry de Haring, Steve de Steur en Sam de Zalm op een lange reis vol hindernissen. Of neem een kijkje in de toekomst: stap in de ‘helikopterduikboot’ en maak een virtueel tochtje onderwater door de vismigratierivier.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 2 februari 2019 tot en met Zondag 25 augustus 2019

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

Schoenmakersperk Model.NdtrcItem.HouseNumber
8911 EM, Leeuwarden