'Tarzan' Ila van der Pouw

Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan. Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft hem de naam Tarzan. Tarzan groeit op bij zijn nieuwe familie, een groep gorilla’s, en vele andere dieren. En dan verschijnt na tien jaar zijn tante in de jungle. Ze is op zoek naar haar vermiste neefje en van plan hem mee te nemen naar de beschaafde wereld. Je kunt Tarzan natuurlijk uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Ila van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeelster.?Zij maakt al bijna 20 jaar bijzondere voorstellingen, waarbij ze levensgrote poppen gebruikt. Maar het zijn niet zomaar poppen. Het zijn haar medeacteurs. In haar handen komen ze als echte, gelaagde karakters tot leven. Haar subtiele, sierlijke manipulatie en opvallende stemtechniek doet het publiek vergeten naar poppen te kijken.

Tijdens het Praagse Puppet Art Festival wint ze de prijs voor beste poppenspeler. Op diverse festivals in Shanghai en China wordt haar werk met verschillende prijzen onderscheiden: beste poppenspeler, beste voorstelling en een prijs voor beste dramaturgie. In Nederland ontving ze voor haar voorstellingen reeds de Rabobank Publieksprijs, de Zapp theaterprijs en een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 12.50 incl. limonade en iets lekkers

Vrijdag 3 mei 2019 Vanaf 14:30 tot en met 15:30

F.A. Molijnlaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
8071 AK, Nunspeet