Tentoonstelling Driemaal Coppens in beeld

Beelden van Joep Coppens (60 jaar kunstenaar)  schilderijen van Els Coppens en foto’s van zijn vader kunstfotograaf Martien Coppens op de bovenverdieping

In de ateliers
Beelden en schilderijen van Joep en Els Coppens
Het klein atelier en de tuin i.s.m. met gemeente Deurne

Zestig jarig jubileum Joep Coppens
De aanleiding voor deze driedubbele expositie is het feit dat Joep Coppens dit jaar zijn zestigjarig jubileum als beeldend kunstenaar viert en daar wil Museum De Wieger natuurlijk zijn bijdrage aan leveren.
Dat doet ook de gemeente Deurne, want in dezelfde periode is er nog een expositie in de hal van het gemeentehuis

Martien Coppens (Lieshout 1908 - Geldrop 1986)
was een Nederlands fotograaf, die voornamelijk bekend werd met foto's van eenvoudige Brabantse boerenfamilies. In de tentoonstelling op de bovenverdieping van De Wieger zullen we laten zien dat hij nog veel meer onderwerpen gefotografeerd heeft. De thema’s van zijn foto’s variëren van architectuur en industrie tot kinderportretten en peelstronken. Dankzij de hulp van Joep en Els Coppens en van Emy Thorissen, conservator van de Stichting Brabants Fotoarchief in Tilburg, kunnen we een representatieve selectie van de foto’s van Martien Coppens laten zien. We hebben vijftig foto’s uitgezocht uit de fotografische nalatenschap van Martien Coppens die door de stichting wordt beheerd. Deze zogenaamde kerncollectie bestaat uit ruim 1600 groot formaat foto’s, door Martien Coppens persoonlijk afgedrukt. We tonen ze in samenhang met de beelden van Joep. Het belooft een mooie expositie te worden. En dat is dan nog maar één van de drie! 

Opening
12 mei om 14:00 uur in het Gemeentehuis

De wereld van Hendrik Wiegersma
Vaste expositie met wisselende thema's in het hoofdgebouw, benedenverdieping.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 12 mei 2019 tot en met Zondag 15 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

Oude Liesselseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 WN, Deurne