THE BATTLE Introdans

Dynamisch powerstuk
THE BATTLE opent met een ‘battle’ van – de naam zegt het al – Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen, ‘een ware blockbuster’ aldus The New York Times. Op de krachtige percussiemuziek van Les Tambours du Bronx onderzoekt Battle de relatie tussen eigentijdse sporten en de oude rituelen van de gladiatoren. De dansers voeren een strijd tegen zowel hun fysieke grenzen als hun emotionele stamina.

Nieuwe creaties
De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto, waarin de vraag wat een ingrijpende ervaring (zoals leven in oorlog) met je doet centraal staat. De Spanjaard werkt hiervoor samen met de Nederlandse filmmaakster Inge Theunissen. Een andere, Nederlandse première komt van Sidi Larbi Cherkaoui: in Qutb verkent de Vlaams-Marokkaanse choreograaf ‘onbekend en gevaarlijk terrein’. Middels onderlinge afhankelijkheid, contactimprovisatie, flow en trance zoeken de dansers verbinding met elkaar. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor de Russische sterballerina Natalia Osipova.

Missa Brevis
THE BATTLE besluit met het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. Zijn imposante Missa Brevis is gezet op een mis die Hongaar Zoltán Kodály tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog componeerde. Uit Limóns bezielde en aangrijpende choreografie spreekt een ontembare menselijke kracht. Als die van een feniks die uit zijn as herrijst.

De pers over Introdans

  • “(It’s) an image of dancers going to the absolute limit of their physical capabilities. At the curtain, a few of the men looked as though they were fighting back tears. Why do people want to see this? It’s like watching boxers. It’s about endurance.” – The New Yorker over The Hunt
  • “Missa Brevis is one of José Limón’s most stirring tributes to the human spirit.” – The New York Times

Robert Battle, Sidi Larbi Cherkaoui, José Limon en Cayetano Soto choreografie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 23.50 € 28.50

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 17 oktober 2019 20:00
Donderdag 17 oktober 2019 20:00

Churchillplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
7314 BZ, Apeldoorn