The battle Introdans

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Een gedenkwaardig moment in de Nederlandse geschiedenis. Als eerbetoon stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt een programma samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan.

Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen. The battle opent met een ‘battle’ van – de naam zegt het al – Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen.

De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen.

Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova.

The battle besluit met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón.

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte grote zaal
  Van Tot Toelichting
€ 20.50 € 26.00

Vrijdag 1 november 2019 vanaf 20:00