The Toy Dolls - + support: Yip Roc

De Britse band The Toy Dolls komt op 7 februari naar De Oosterpoort. Sinds 1979 is de band al actief in de wereld van de punk en maken maken pretpunk-pioniers Olga, Tom Goober en The Amazing Mr. Duncan de podia nog steeds onveilig. Na zeven jaar bestormen The Dolls eindelijk weer De Oosterpoort met de grote 40e verjaardagstour.

De band, die al jaren een begrip is in de pretpunk wereld, zorgt er altijd voor dat de avond een groot feest wordt. Met nummers als Dig That Groove Baby, She Goes To Finos en natuurlijk Nellie The Elephant waarmee de pretpunkers zelfs een wereldhit scoorden, is dat dan ook niet moeilijk.

En nog steeds zijn ze ‘alive and kickin’. Op 13 september komt het nieuwe album EPISODE XIII uit. De plaat die gebaseerd is op politie tv-shows staat weer boordevol melodieuze punkmuziek, gekke gitaargeluiden en grapjes. Vrijdag 7 februari staan The Toy Dolls weer in De Oosterpoort.

Support: Yip Roc

De Amsterdamse band Yip Roc is snel, vies en sexy. Zij  mixen alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Melodieën die voor dagen in je hoofd blijven hangen. Verwacht een energieke set met catchy riffs, een strakke ritmesectie en een vuige orgelsound.

Praktische informatie

Vrijdag 7 februari 2020 vanaf 20:00