Todesangstschrei Rundfunk

Na de groeipijnen volgt de dood. Lachen!
Onbevangen tuften Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout in 2018 vanuit Omroepland richting Cabaretland. En staken de grens over. Rundfunk op tv, met Pierre Bokma als de leraar Duits, was al een hit geweest en als Rundfunk-cabaretduo werden ze hartelijk begroet als ‘verademing’. Eindelijk weer een duo dat de grens van het cabaret oprekt en er prettig overheen gaat.

In de prijzen
Wachstumsschmerzen heette de bonte voorstelling waarin geen absurditeit werd geschuwd en het theater als absolute artistieke vrijplaats werd gebruikt. Ze werden direct onderscheiden met de cabaretprijs Neerlands Hoop 2018.

Doodsangst
Het debuut had de pijn van het opgroeien als rode draad, maar in deze opvolger storten de jongens zich op de ellende van de naderende dood. Die al op de loer blijkt te liggen als je die groeipijnen hebt doorstaan. Dus net als het tijd wordt van het leven te gaan genieten, worden je haren dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De dood is een zekerheidje. Ook na afloop van Todesangstschrei is hij weer anderhalf uur dichterbij geslopen. Daarom kunt u uit doodsangst thuisblijven, maar dat helpt niet. Dus kom nou maar gewoon, dan kunt hem tenminste nog recht in de bek uitlachen.

De pers over Rundfunk:

  • ‘’Rundfunk pakt de draad op van het absurdisme van Jiskefet en het meedogenloze van Hans Teeuwen en brengt het naar het volgende niveau.” – Theaterkrant

Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velden | Peter van de Witte regie

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Rabobankzaal
  Van Tot Toelichting
€ 22.50 € 29.50

Zaterdag 9 mei 2020 vanaf 20:00