Toneelgroep Maastricht Peachez

De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Het verhaal

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Uit de pers:

"Verstilde theaterversie van Pfeiffers liefdesroman ‘Peachez’" (NRC Handelsblad ???)
"Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar" (Elsevier ?????)
"Peachez is opnieuw een pareltje."  (Scènes ????)
“Peachez indrukwekkend uit de startblokken” (De Limburger ????)
“Door het sterke spel van Porgy Franssen blijft de voorstelling boeien.” (NRC ???)

 

 

Praktische informatie

Cultuur
Zaal/Ruimte Philipszaal
  Van Tot Toelichting
€ 22.00 € 24.50

Donderdag 28 november 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:05