Vakantie-met-zorg in De Uiterton

In 2012 hebben we diverse gasten mogen ontvangen voor vakantie-met-zorg. De vakantie-met-zorg is voor mensen met een intramurale of extramurale indicatie die zonder zorg niet naar het eiland kunnen komen. Zij worden voorzien van zorg, verblijf, maaltijden en hulpmiddelen zoals tillift, rolstoel etc. Verder mogen ze naar wens gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten, maar dat hoeft niet. Het is tenslotte vakantie! Zo is er voor mensen die alleen of met respijtzorg komen, behoefte aan gezelschap voor een. Of moeder en dochter die samen genieten van het eiland en herinneringen ophalen hoe het vroeger was op de jaarlijkse vakantie op Stortemelk. En het oudste familielid hoeft tijdens de familiereünie op Vlieland niet meer thuis te blijven, omdat hij/zij zorg nodig heeft. Maar het is ook geschikt voor een echtpaar die zich prima kan vermaken, maar waar er één dagelijkse verzorging nodig heeft.
De Uiterton heeft een aantal éénpersoons-appartementen en 1 tweepersoons-appartement op de 2e etage, voorzien van badkamer voor minder-validen en uitzicht over de Waddenzee. In het appartement is een kitchenette aanwezig waar men zelf voor koffie/thee en de broodmaaltijd kan zorgen. Voor alle hulpmiddelen kunnen deze vakantiegasten ook gebruik maken van het uitleenmagazijn op de begane grond.
De Uiterton heeft veel vrijwilligers. Zij willen graag iets doen, niet omdat het moest, maar omdat ze het belangrijk vinden en een bijdrage willen leveren in het kader van "gastvrij Vlieland'. Zo is er een E(et)-team dat elke maand een Vlielandse Koffietafel of een Samen-eten project organiseert. Het Kookteam bereidt twee keer per maand in samenwerking met bewoners een 3 gangen diner, waar mensen zich voor in kunnen schrijven als gast. De groenten en kruiden voor deze maaltijd worden in samenwerking met enthousiaste groene vingers uit het TuinTeam (TT) uit onze “serre/kas” aangeleverd. Maar de vakantiegasten zullen vooral de vrijwilligers van het Cultuurteam (Zeeteam) en het Vakantieteam herinneren. Deze mensen zorgen voor diverse activiteiten en maken het mogelijk om te genieten van: een zonnig terras, het uitzicht bij de haven, een bezoek aan de Noordwester of het optreden van het zeemanskoor.  De stralende lach van deze vakantiegasten is een bedankje uit duizenden.
Voor meer informatie: www.uiterton-vlieland.nl