Vakantiewoning de Egelbeek

Vakantiewoning
Het gastenverblijf is zo gebouwd dat u binnen optimaal van de heerlijke rust, ruimte en natuur van buiten kunt genieten en heeft een capaciteit van 2 tot 12 personen.
Uiteraard hopen we dat het weer het toelaat en u in uw boomgaard of onder het overdekte terras de zon kan zien ondergaan en kan genieten van een avond in de landelijke omgeving van Wenum-Wiesel.

"De Egelbeek" bestaat uit 2 geschakelde vakantiewoningen die ieder aan 4 (in overleg 6) personen onderdak kan geven.
Bij de bouw en inrichting van "de Egelbeek" hebben we gestreefd naar een maximum aan comfort én een optimaal buitengevoel. Een volledig ingerichte keuken, zithoek met een fantastisch uitzicht door de gehele glazen voorgevel, houtkachel, bijkeuken, 2 slaapkamers met uitstekende bedden en een luxe badkamer. In de woning mag niet gerookt worden. "De Egelbeek" is gelegen naast onze woning en onze boerderij, waar we stieren, geïmporteerd uit Frankrijk, houden voor de vleesproductie.

Op het overdekte terras kunt u een groot deel van het jaar genieten van uw ontbijt, lunch of diner. De vakantiewoning is gebouwd op een eigen stukje erf, te weten de boomgaard, waar u in het najaar het fruit van de bomen kan plukken!

Omgeving
Onze vakantiewoning is vernoemd naar de in de nabijheid lopende beek. De woning ligt op de grens tussen de dorpen Wenum-Wiesel en Vaassen. De dorpen grenzen aan de Kroondomeinen van Paleis het Loo, landgoederen en natuurgebieden met uitgestrekte bossen, heidevelden, bronnen en beken. Aan de andere zijde begint de IJsselvallei met zijn mooie weilanden en uiterwaarden.

In de omgeving zijn, naast wandelen, fietsen, paardrijden en vissen, diverse activiteiten mogelijk:
   • Steden als Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Hattem
   • Kasteel de Cannenburgh
   • Vliegveld Teuge
   • Musea als het Kröller Müller museum, Paleis het Loo en plaatselijke musea
   • Dierentuinen als de Apenheul
   • pretparken als de Julianatoren, kinderparadijs Malkenschoten
      en ezelboerderij de Koperen Ezel
   • activiteiten als het waterskicentrum Kievitsveld, Welness Resort de Veluwse Bron,
   • enz. enz.

Wij zijn in deze omgeving geboren en getogen en willen u graag van alle mooie bekende en de vele mooie onbekende, maar prachtige plekjes in deze omgeving, laten genieten.

Paardenstalling (pensionstal)
We hebben 2 stallen waarin uw paard/pony kan staan. Uiteraard verzorgen wij het strooisel in de stal, hooi en brokken. Wanneer u met meerdere paarden of pony's komt, kunnen deze in een weiland of de buitenbak, naast uw vakantiewoning, lopen. Wanneer u aangespannen rijdt kan uw wagen in een loods gestald worden.

Naast de vakantiewoning loopt de Veluwetrail, die u onder zadel of aangespannen kunt volgen. Wij rijden zelf al tientallen jaren in deze omgeving en kunnen u dan ook voorzien van andere prachtige routes, wisselend in duur van een uur tot een gehele dag!

De stal- en weidegang of het rijden met uw paard is geheel voor uw eigen risico. Tevens gaan wij ervan uit dat uw paard gezond is en zijn inentingen heeft gehad. Amber en Wieke, onze pony en paard, zullen opkijken van uw viervoeters!

Wij
Op de boerderij naast de vakantiewoning woont ons gezin, bestaande uit Henk, Irma en de kinderen Iris, Thijs en Bart. Naast onze stieren, paard en pony, hebben we een dikke poes, luisterend naar de naam Loesje en een jonge hond, Blooper, rondlopen!

Praktische informatie

Faciliteiten (Algemeen)
Roken Volledig rookvrij
Faciliteiten (Accommodatie)
Terras Ja
Faciliteiten (Hotel)
Rookvrije kamers Ja
Vervoer
Parkeren bij accommodatie Ja
TV, audio, video & Internet
Internetverbinding vrij beschikbaar
Televisie in accommodatie Ja
Sanitair
Toilet 2
Privé badkamer Ja
Ligbad 1
Douche (warm water) 1
Badlinnen Aanwezig
Textiel- en vaatwas
Was en drooggelegenheid Ja
Droogtrommel Ja
Wasmachine Beschikbaar
Vaatwasmachine Ja
Voor kinderen
Kinderstoel Ja
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen na overleg
Doelgroep
groepen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Verhuur
Weekverhuur Ja
Weekendverhuur Ja
Midweekverhuur Ja
Verwarming
Centrale verwarming Ja
Slapen
Bedlinnen Aanwezig
Keuken en koken
Kookgerei aanwezig Ja
Magnetron Ja
Keukenlinnen Aanwezig
Koelkast Aanwezig
Ligging
Rustig gelegen Ja
In/bij bos Ja
In/bij heidegebied Ja
In/bij natuurgebied Ja
In/bij wandelgebieden Ja
Fraai gelegen Ja
Landelijk gelegen Ja
Afstand tot centrum dorp/stad 1.5
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja