VAN BAERLE TRIO BIJ KLASSIEK AAN DE RIJN Rhenen

Op 29 februari kunt u in de Cunerakerk in Rhenen naar een Klassiek aan de Rijn concert van het Van Baerle Trio. Dit ensemble is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 wordt het trio door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14. Al voor de start van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours in Lyon in 2011. In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs.

De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de twee pianotrio’s van Mendelssohn op cd uit, en onlangs op 3 cd’s de verzamelde pianotrio’s van Beethoven.

Praktische informatie

Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant
Zaterdag 29 februari 2020 Vanaf 20:15 tot en met 22:15