Varen door natuurgebied Botshol

Ga mee op de twee uur durende boottocht dwars door het stille veengebied Botshol..

Ga mee op de 2 uur durende boottocht dwars door het verlaten laagveengebied Botshol! Met de wind in de haren door smalle slootjes en weidse plassen. Doorkruis in een open boot het natuurgebied. Onze boswachter vertelt je ondertussen alles over het landschap, de planten én dieren van Botshol. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

Waterrijk veenlandschap

Botshol ligt tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is een gevarieerd natuurgebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Gevormd door het jarenlang afgraven van veen voor de winning van turf. Het oude patroon van petgaten en legakkers is nu nog zichtbaar! Door de intensieve ‘vervening’ zijn grote plassen ontstaan, de Grote Weije en de Kleine Weije. Onze boswachter vertelt er over tijdens de boottocht.

Verrassingen onderweg

Botshol is een perfecte groeiplek voor een grote variatie aan planten en broed- en verblijfplaats voor allerlei vogelsoorten. Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver. Een andere keer kom je een de zilverreiger tegen. Soms wordt zelfs de visarend in dit gebied gezien! Ook bezoek je een stukje trilveen en met wat geluk zijn er bijzondere orchideeën te zien. Wat je ziet is elke keer weer anders en afhankelijk van het seizoen. Kortom, kijk je ogen uit en laat je verrassen!

Groepsarrangementen

Wil je een bijzonder bedrijfsuitje, een familiedag of verjaardagsfeest organiseren? Reserveer dan een besloten boottocht op maat. Er is plek voor maximaal 30 personen. Neem contact op met de boswachter van de Vechtplassen via telefoonnummer 06 - 542 95 204.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 7.00 € 12.00

Woensdag 21 augustus 2019 Vanaf 14:00 tot en met 16:00

Botsholsedijk 30 Model.NdtrcItem.HouseNumber
3646 AB, Waverveen