Vestingdagen Elburg

Braderie, Kermis, Markt, Muziek overig

De Vestingdagen zullen in 2017 zijn op woensdag 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus. Woensdag 16 augustus is het ook Vestingdag maar dan zonder braderie. Deze woensdag staat echt in het teken van de kinderen!

De Vestingdagen zijn leuk voor alle leeftijden. Wat te denken van de jaarlijkse en oergezellige braderie. De kramen staan dit jaar binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Maar Elburg Vesting biedt nog veel meer vertier tijdens de Vestingdagen. Wat dacht u van een gezellig terrasje in het centrum bij één van de horeca gelegenheden in de eeuwenoude vesting, genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren met een ouderwetse botter (reserveren bij de kraam aan de haven). En wat dacht u van die eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes een genot voor het oog. Of wilt u liever cultuur snuiven in Elburg Vesting? Bezoek dan één van de vele musea die Elburg u te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij of de Kazematten; ieder museum is een belevenis op zich.

Op alle woensdagen is er de kleedjesmarkt voor kinderen tot 12 jaar. Deze kleedjesmarkt is alleen voor kinderen bedoeld en deze kunnen worden uitgespreid vanaf 8.00 uur ’s ochtends en duurt tot 17.00 uur. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede verkopen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria. De kleintjes draaien ondertussen eindeloos rondjes in de draaimolen op de Vischmarkt. 

 

Kinderprogramma

Naast de kleedjesmarkt worden kinderen in de stad vermaakt door optredens van artiesten en activiteiten: 

- woensdag 19 juli – Ben de Banjoman

- woensdag 26 juli – Vlinder op stelten

- woensdag 2 augustus – Accordeonist

- woensdag 9 augustus – Dames van Weleer

- woensdag 16 augustus – Clown Carlo en standwerkersconcours.

Braderie

Tot 16 augustus is er elke woensdag een gezellige braderie binnen de stadsmuren. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels geopend tot 18.00 uur. Alleen op de laatste Vestingdag op 16 augustus is er geen braderie, vanwege de speciale kinderdag. Op die dag is er nog meer aandacht voor kinderactiviteiten verspreid door de hele stad.   Iedere woensdag gratis zomerconcerten in de Grote Kerk te Elburg door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van o.a. Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quelhorst orgel bespelen. De optredens vinden plaats op alle Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.

Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg, voor jong en oud is er voldoende te beleven.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaatsen bij de ingang van de stad, op 3 min. loopafstand van het winkelcentrum.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 2 augustus 2017 10:00 23:00
Woensdag 9 augustus 2017 10:00 23:00
Woensdag 16 augustus 2017 10:00 17:00

Contactgegevens

Jufferenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
8081 CR, Elburg

Extra informatie

Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja