Vestingdagen Elburg

De Vestingdagen vinden dit jaar plaats op woensdag 18 en 25 juli, op 1, 8 en 15 augustus.

Tijdens de Vestingdagen is er voor elke leeftijd wat te beleven! Wat te denken van de traditionele gezellige braderie. De kramen staan binnen de stadsmuren zodat u om de zoveel meter tegen een geweldige aanbieding loopt. De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur, ook zijn de vele winkels in de vesting geopend tot 18.00 uur. U kunt het ook rustiger aanpakken en heerlijk genieten op één van de vele terrasjes die Elburg rijk is. Genieten van een lekker koud drankje en natuurlijk mensen kijken. U kunt meevaren op een ouderwetse Elburger Botter (reserveren bij de kraam aan de haven). Voor de kunst en cultuur liefhebber is er altijd genoeg te zien in Elburg. De eeuwenoude geveltjes en idyllische plekjes zijn een genot voor het oog. Of bezoek één van de vele musea in Elburg: Museum Elburg, Museum Sjoel Elburg, het Nationaal Orgelmuseum, Bottermuseumwerf De Hellege, Museumsmederij De Hoefhamer, Visafslag Elburg of bezoek de Vischpoort en Kazematten. Ieder museum is een belevenis op zich!

Op alle woensdagen is er tussen 08.00 en 17.00 uur de kleedjesmarkt voor kinderen tot 12 jaar. Aan de Bloemstraat en De Ledige Stede verkopen de kinderen hun oude speelgoed, te klein geworden kleding, spulletjes van zolder, zelf beschilderde bloempotjes en ander prullaria. Naast de kleedjesmarkt worden kinderen in de stad vermaakt door optredens van artiesten en activiteiten of kunnen plezier beleven in de draaimolen op de Vischmarkt.

Tijdens de Vestingdagen zijn er ook zomerconcerten in de Grote- of St. Nicolaaskerk, gegeven door het Veluws Mannenensemble o.l.v. Wim & Wilbert Magré. Het publiek kan genieten van o.a. Negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Ook zal Wilbert Magré het beroemde Quellhorst orgel bespelen. Aanvang om 11.00 uur en de toegang is gratis.

Op de woensdagavonden, van 20.00 tot 23.00 uur, is het ouderwets gezellig met live muziek op de Vischmarkt.

Parkeren kunt u gratis op de parkeerplaats De Oude Vos en Het Schootsveld, op zo’n 3-5 min. loopafstand van het centrum.

Kortom, de Vestingdagen zorgen voor veel vertier en gezelligheid in Elburg. Kom het ook beleven!

Praktische informatie

Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 25 juli 2018 10:00 23:00
Woensdag 1 augustus 2018 10:00 23:00
Woensdag 8 augustus 2018 10:00 23:00
Woensdag 15 augustus 2018 10:00 23:00

Jufferenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
8081 CR, Elburg