Vlietvaart - Huygens Kerstvaart over de Vliet

Tijdens de Huygens'Kerstvaart van 19 december word je op de overdekte en verwarmde trekschuit verwelkomd met een heerlijke glühwein. Hierna is het genieten van een sfeervolle boottocht langs prachtige buitenhuizen en landgoederen. Het boottochtje eindigt bij Huygensmuseum Hofwijck, waar je de Gouden Eeuw kan beleven door de ogen van Constantijn Huygens. dichter, componist en kunstkenner. Als secretaris en raadsman van de Oranjes maakte hij de grote politieke en militaire ontwikkelingen van heel nabij mee. Vervolgens ga je naar Museum Swaensteyn, hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg en Leidschendam. Terugvaart onder het genot van een kop erwtensoep, roggebrood met spek.

Museum Swaensteyn
Dit jaar zal in Museum Swaensteyn het geliefde verhaal over de Drie Koningen worden getoond. Daarbij keren enkele kerststallen van vorig jaar weer terug, maar worden er ook veel nieuwe getoond. De kerststallen zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag én uit privécollecties. 

Huygens' Hofwijck
Hofwijck zal geheel in kerstsfeer de presentatie Oude en Antieke Kerstversiering tonen uit de privécollectie van verzamelaars Berry Goldenbeld en Susan Witte. Hier worden enkele unieke, nog niet eerder getoonde, kerstversieringen op zaal gepresenteerd, zoals reflectorballen, geborduurde ansichtkaarten, kerstboomkettingen en meer.

Na afloop wordt tijdens de terugvaart een kop erwtensoep en roggebrood met spek geserveerd.

Programma:
14:00 uur vertrek Bierkade
14:45 uur aankomst Huygens’ Hofwijck
14:50 uur – 15:20 uur bezoek Huygens’ Hofwijck
15:30 uur – 16:00 uur bezoek Museum Swaensteyn
16:15 uur vertrek terugvaart boot
17:00 uur aankomst Bierkade, Den Haag (einde)

Reserveren: je kunt voor de Huygens' kerstvaart reserveren op de website van de Vlietvaart, of telefonisch op 070 4451869.

  • Praktische informatie
  • Prijs: € 27,50 per persoon
  • Je kunt aan- en afmelden tot 48 uur voor vertrek. Daarna wordt bij annuleren of wijzigen geen restitutie meer gegeven. (Uitzondering: zie punt 2 en 3 hieronder). 
  • Er wordt niet gevaren met minder dan 10 personen. Indien dit aantal niet wordt behaald krijg je het betaalde bedrag volledig retour. 
  • Er wordt niet gevaren bij extreem weer of dichtgevroren vaarwater. In dit geval krijg je het betaalde bedrag volledig retour. 
  • Let op: niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
  • De boottochten vertrekken vanaf de Bierkade 18b in het centrum van Den Haag. 

Bereikbaarheid
De Ooievaart bevindt zich in het centrum van Den Haag aan de Bierkade bij het Spui. De opstapplaats is bij het havenkantoor. De opstapplaats bevindt zich op vijf minuten lopen van Station Den Haag Hollands Spoor en op tien minuten van CS. Bovendien stoppen er verschillende trams en bussen in de buurt. Ook met de auto is de Ooievaart goed bereikbaar. Wel is het slimmer en goedkoper om in de buurt de auto in een parkeergarage te zetten, bijvoorbeeld op de Veerkade.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 27.50

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 17 december 2020