Vrijdagmiddagconcert – Juho Myllylä

Flatus Vocis van Francesco La Licata en Castello in Aria van Gabrio Taglietti vertegenwoordigen een fenomeen in Italiaanse hedendaagse muziek uit de jaren negentig. Sinds de jaren 1970 wonnen vierkante basblokfluiten van Paetzold gestaag aan populariteit bij professionele blokfluitspelers en componisten. Het is grotendeels te danken aan het werk van Antonio Politano, voor wie beide stukken zijn geschreven, dat er een een geheel nieuw muziekgenre is ontstaan voor deze instrumenten in combinatie met (live) elektronica.

De laatste twee werken komen voort uit twee speciale samenwerkingen met componisten.

Faust’s Lullaby van de jonge Australische componist Andrea Guterres, ging enkele maanden geleden in première en vertelt een hedendaagse versie van Faust door een diepe en meeslepende soundscape met een mix van 4 verschillende blokfluiten, stem, live-elektronica en fixed media.

Shuffle van de Amerikaanse componist Kevin Hanlon maakt deel uit van zijn doorlopende reeks werk voor vooraf opgenomen muziek en live uitvoering. Een overeenkomst met de eerdere Italiaanse werken is dat Hanlon hiervoor koos om de Subgreatbass in C van Paetzold te gebruiken. De muziek bestaat uit meerdere tracks die zijn opgenomen door de artiest en verder verwerkt door de componist. Tijdens de uitvoering worden de nummers in willekeurige volgorde afgespeeld (shuffle), waarbij de live-uitvoering zelf een geïmproviseerde reactie op de muziek is, met live geluidsbewerking.

Praktische informatie

Gratis toegang

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld

Vrijdag 26 juli 2019 Vanaf 14:30 tot en met 15:15

Kleine Wittenburgerstr Model.NdtrcItem.HouseNumber
1018 LS, Amsterdam