Vrijheidsmaaltijden

Een Vrijheidsmaaltijd is meer dan een gezellig etentje. Hoe divers ook, alle maaltijden hebben hetzelfde doel: een bijzondere ontmoeting creëren aan de eettafel. Een ontmoeting waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek in het themajaar 75 jaar vrijheid aandacht aan kan geven.

Vrijheid is een breed begrip en kan voor een ieder iets anders betekenen. Voor een vluchteling is wellicht vrijheid; leven in een land zonder oorlog waar je vrij op straat kunt lopen. Voor een ander die oorlog niet kent is het bijv. je vrij voelen om jezelf te zijn, jezelf te mogen uiten zonder bang te zijn voor afwijzing etc. In ieder geval is een belangrijke stelregel: je bent geheel vrij voor zover je anderen hier geen schade mee berokkend. Dat vraagt om weten wat de ander beweegt, respect, luisteren etc. Vrijheid kan dan ook in een zeer breed kader besproken worden. Dit beogen we met deze maaltijden waarin mensen elkaar ontmoeten. Mensen die in het begin veel van elkaar lijken te verschillen kunnen in contact meer van elkaar te weten komen. Naar wie bent u nieuwsgierig? Dat is onze centrale vraag in dit project. Zou u groepen met elkaar willen verbinden? Zou u graag kennis willen maken met een groep mensen, heeft u een idee voor een bijzondere ontmoeting. Lees onder het kopje Vrijheidsmaaltijden op de website www.75jaarvrijheiddenhelder.nl hoe u zich aan kunt melden. en wie weet wordt uw idee realiteit!

Praktische informatie

Leeftijd
Leeftijd jeugd Alle leeftijden

We organiseren 4 maaltijden. Hiervoor kun je een idee inleveren via www.75jaarvrijheiddenhelder.nl. Als jou idee wordt gekozen dan mag je met je groep(en) gratis deelnemen aan deze maaltijd. Kijk voor de voorwaarden op de website onder het kopje vrijheidsmaaltijden.

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 26 maart 2020 18:00 20:00
Donderdag 30 april 2020 18:00 20:00
Donderdag 28 mei 2020 18:00 20:00
Donderdag 25 juni 2020 18:00 20:00