Wereldvluchtelingendag 2019

Op Wereldvluchtelingendag 2019 organiseren Theater Rotterdam en de Pauluskerk, na een succesvolle tweede editie in 2018, voor de derde keer een theatraal programma rondom de actuele vluchtelingenproblematiek in en aan de grenzen van Europa.

Pauluskerk

Het programma start om 17.00 uur in de Pauluskerk.

Om 18.00 uur is er een diner in de hal van de Schouwburg georganiseerd door Theater Rotterdam.
Er is plaats voor 120 personen, mocht je hier aan willen deelnemen, dan ben je van harte welkom en kun je voor het symbolische bedrag van € 5 aanschuiven. Graag wel even aanmelden via de kassa van Theater Rotterdam.

 

Filmpresentatie

Aansluitend worden filmpresentaties vertoond op de mediawand, gemaakt door studenten van de opleiding Social Work aan de Hogeschool Rotterdam. Eerder deden deze studenten onderzoek naar het werk van Rotterdamse vluchtelingen- en migrantenorganisaties. De bijbehorende opdracht was om een videoportret te maken van iemand zonder papieren, een asielzoeker of statushouder, maar die op weg is naar een zelfstandig en waardig bestaan. Deze bijzondere en mooie portretten worden na het diner vertoond op de mediawand in de hal van de Schouwburg.

 

Voorstelling The bright Side of Life – Bright Richards

Vanaf 19.30 uur vindt de voorstelling The Bright Side of Life van Bright Richards plaats in de Kleine Zaal. In samenwerking met Theater Utrecht maakte Bright Richards van New Dutch Connections deze voorstelling. Een lichte en aangrijpende voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor de voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf nieuwkomers, onder andere via deze voorstelling.

 

In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 12.50

Donderdag 20 juni 2019 vanaf 17:00

Schouwburgplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
3012 CL, Rotterdam