Weval

De muziek van het Nederlandse elektronicaduo Weval zit boordevol krachtige synth hooks en spettert van de ritmische drumpatronen. Laat je bedwelmen door de kosmische vibe en flexende bas op de dansvloer. Een act die je live moet meemaken. Op 20 februari in De Oosterpoort.

Weval

Weval is een samenwerking tussen de Amsterdammers Harm Coolen and Merijn Scholte Albers. Beide artiesten zijn afkomstig uit de filmindustrie, waar ze elkaar in 2011 ontmoetten. Toen ze erachter kwamen dat ze een liefde voor het maken van elektronische muziek deelden, besloten ze om samen te werken. Merijn’s muzikale achtergrond bestaat vooral uit trip-hop, terwijl Harm meer geïnspireerd wordt door housemuziek. De twee combineren hun verschillende muziekinteresses in een unieke sound.

Clubs en festivals

Na een set briljante EPs, brachten ze in 2016 hun debuut uit bij het prestigieuze Duitse label Kompakt. Sinds het succes van deze plaat treden ze op in clubs en festivals waaronder Lowlands, Eurosonic Noorderslag, Best Kept Secret en Down the Rabbit Hole.

The Weigth

‘Stonden ze eerder bekend als het bruggetje tussen de elektronica-liefhebbers en de Radiohead-fanaten, dan is Weval hun veroverde territorium nu opnieuw aan het verkennen: met hun tweede album The Weight drijft het elektronicaduo nog verder van de dansvloer en blikken ze in de achteruitkijkspiegel naar de jaren zestig en zeventig.’ 3voor12

Praktische informatie

Donderdag 20 februari 2020 vanaf 20:00