Windsurfclub Aalsmeer

Windsurfclub Aalsmeer is al tientallen jaren gevestigd op het surfeiland vlakbij de Watertoren. Door de aanleg van een strekdam en de zeer gunstige ligging bij zuid-westen wind is het een echte toplocatie voor zowel beginnende als gevorderde windsurfers.

De WSCA organiseert al jaren met veel succes windsurflessen. De doelstelling van deze lessen is om jong en oud kennis te laten maken met de mooie windsurfsport. Na drie lessen ben je in staat om een surfplank op en af te tuigen, heb je de noodzakelijke kennis van de wind- en weersomstandigheden. Ook leer je de basis van het overstag gaan of gijpen. Je kunt Windsurfen!

Het nieuwe clubgebouw van de WSCA staat op het surfeiland, een unieke locatie bij de watertoren in Aalsmeer. Het clubhuis ligt direct aan een comfortabel zandstrand! De beschutting van de baai zorgt ervoor dat lessen op een veilige en overzichtelijke manier kunnen plaatsvinden. De lessen worden door de gunstige ligging van de baai bijna nooit afgelast door de weersomstandigheden. Wij beschikken over een dames- en herenkleedkamer met warme douches.

De WSCA heeft moderne surfplanken, zeilen en surfpakken. Het gebruik hiervan is inbegrepen in het lesgeld. De lessen worden gegeven door enthousiaste leden van de WSCA die intern zijn opgeleid tot instructeur. Tijdens de lessen is voor de veiligheid altijd een motorboot aanwezig voor onvoorziene omstandigheden.

Leden van de Windsurfclub Aalsmeer kunnen gebruik maken van de vele faciliteiten. Voor meer informatie over het lidmaatschap kun je een kijkje nemen op de website.