Winterwandeling over het Wekeromse Zand

Wie in februari het Wekeromse Zand opgaat kan in zandstormen en sneeuwstormen terechtkomen. Of maakt de aanloop naar de lente mee met een prikkelend zonnetje. Met het weer kan het tijdens deze excursie dan ook alle kanten op. Maar bij elk weertype laat het Wekeromse Zand zijn wilde schoonheid zien. Wandelend door het bos en voortploeterend over het levende stuifzand is het Wekeromse Zand het best te beleven. Met een beetje geluk zien de wandelaars ook nog moeflons en zijn er raven te horen.

Routebeschrijving:
vanaf de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Praktische informatie

Huisdieren
Huisdieren Huisdieren niet toegestaan
Zien, Doen & Beleven
Excursie natuurwandeling
Kaartverkoop Kaartverkoop voor aanvang
Prijs
kinderen 2.50
volwassenen 5.00
toelichting prijs Kind 10 t/m 12 jr.; Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas
Belang
Belang regionaal
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant
Cultuur
Reserveren reserveren niet noodzakelijk
Contactinfo zakelijk
Contactpersoon Wiebe Verbaan en Joyce Penninkhof
  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 5.00 € 5.00
Kinderen € 2.50 € 2.50 10 t/m 12 jr.

Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Zaterdag 23 februari 2019 Vanaf 14:00 tot en met 16:00

Hoeverweg/Immenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
6733 JE, Wekerom