Working Titles + Pieter Jansen

Boris Acket & Kaap werken samen onder de naam Working Titles. De naam doet hinten naar work in progress, wat met hun steeds geheel variërende livesets ook het geval lijkt. Een proces dat door collega dj’s en producers ook wel wordt omschreven als een ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden in de elektronische muziek. Een reis die met veel belangstelling wordt gevolgd en enthousiaste support krijgt. Afgelopen jaar hebben ze twee keer in Amsterdamse nachtclub De School gespeeld. Een aantal maanden later stonden ze in de kleine uurtjes voor een dampende Claire. Wat ze in Patronaat gaan doen is nog onduidelijk, verwacht een set gebouwd op inspiratie en improvisatie. De basis is hun indrukwekkende tafel vol elektronische apparatuur. Wie door hun files op Soundcloud gaat begrijpt de gemene deler in hun werk. Eind januari komt het debuutalbum van het duo uit.

Pieter Jansen is de oprichter van het extravagante Ye Yeh label. Een thuis voor niet voor de hand liggende collabs en experiment. Zijn pionierswerk werd rond ADE bekroond met een residentschap bij het Amsterdamse Noorderling, het schip annex nachtclub dat in de jaren ‘60 en ‘70 nog dienst deed als thuisbasis voor de semi-illegale uitzendingen van Radio Veronica. Het ruime sop lijkt een rode draad te zijn voor Pieter, de stroom voert hem mee naar memorabele dj sets op toonaangevende events als Zeezout en het Vlielandse Into the great wide open. Er mag gedanst worden.

Stijn Hosman is naast Vesper Koan ook de helft van het duo Polynation. Afgelopen oktober op Ade had de geboren Haarlemmer zijn debuut liveshow met een ambient set met af en toe een beat. Vesper Koan zal de avond openen.

queniv is een geluidskunstenaar met een donkere tegen UK aanleunende sound. Eerder stond hij al op affiches tussen Nathan Fake en Jon Hopkins. Hij zal deze nacht de afsluitende set verzorgen.

Entree 10,- tot 23:30, daarna is de toegang grati…

Praktische informatie

Prijs
Prijs vanaf 10
Prijs tot 10
Zaterdag 16 maart 2019 vanaf 20:30

Zijlsingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
2013 DN, Haarlem