Yayoi Kusama

Op zaterdag 22 maart 2019 wordt één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars Yayoi Kusama 90 jaar! Wereldwijd zijn haar fenomenale werken te zien in uitverkochte blockbuster shows waar het publiek voor aansluit in de rij. Voorlinden viert Kusama’s verjaardag door enkele iconische sleutelwerken uit eigen collectie in de tuinzaal van het museum te tonen. Van haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestipte pompoen en monumentale Infinity Nets: ze zijn allemaal te zien bij Voorlinden.

Kusama wist al als klein meisje dat ze kunstenaar wilde worden. De Japanse kunstenaar wordt ook wel the princess of polka dots genoemd. Haar schilderijen, sculpturen, installaties en performances hebben één ding gemeen: stippen! Sinds haar jeugd heeft Kusama last van psychoses. Om haar angsten te overwinnen vult ze de ruimte met stippen. In haar hele oeuvre probeert ze iets ongrijpbaars als grenzeloosheid te vangen. Het concept van oneindigheid kun je in haar werk letterlijk ervaren: welkom in het universum van Yayoi Kusama.

Wat je wilt weten!
De 'Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls' is door Yayoi Kusama ontworpen als een intieme ervaring. Dit kunstwerk is door maximaal 2 personen tegelijkertijd te ervaren. Om die reden is de capaciteit om dit kunstwerk te zien zeer gelimiteerd. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven het kunstwerk in het echt te ervaren hebben we besloten met tijdsloten te werken. Een tijdslot kan worden opgehaald volgens first-come first- served-principe met een museumticket in de entreehal van het museum, zolang tijdsloten beschikbaar zijn.

In de entreehal van het museum kan je met je entreebewijs één tijdslot ophalen, zolang ze beschikbaar zijn. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Tijdsloten worden uitgedeeld volgens first-come first- served-principe en zijn maximaal 2 uur vooruit beschikbaar. Meld je kort voor aanvang tijdslot bij het kunstwerk.
Je kan het kunstwerk 45 seconden ervaren. Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassenen. De ruimte kan niet betreden worden met een rolstoel, rollator of buggy.

Let op: de experience is niet geschikt voor iemand die zich oncomfortabel voelt in kleine donkere ruimtes of bij flitslichten.

Waarom zijn er tijdsloten voor Infinity 'Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls'?
Yayoi Kusama heeft dit werk gemaakt als een intieme ervaring. Dit kunstwerk is door maximum 2 personen tegelijkertijd te zien. Om die reden is de capaciteit om dit kunstwerk te zien als bezoeker zeer gelimiteerd. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven het kunstwerk in het echt te ervaren hebben we besloten met tijdsloten te werken. Een tijdslot kan worden opgehaald met een museumticket in de entreehal van het museum, zolang tijdsloten beschikbaar zijn. Wij kunnen echter geen garanties geven dat het mogelijk is om dit kunstwerk te zien.

Kan ik van tevoren een reservering maken voor 'Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls'.
Nee, vanwege de perfecte capaciteit is het alleen mogelijk om in het museum met een entreeticket een kaartje op te halen voor Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls, zolang er kaartjes beschikbaar zijn. Wij kunnen geen garanties geven dat het mogelijk is om dit kunstwerk te zien.

Kan ik om 11.00 uur tijdsloten ophalen voor later die dag?
We willen graag iedereen die het museum bezoekt de kans geven het kunstwerk te zien. Om die reden delen we enkel 2 uur vooruit uit.

Hoe laat moet ik me bij 'Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls melden'?
Je moet er voor aanvang van tijdstip bij het kunstwerk zijn. Pas op dat tijdstip kun je in de rij.

Hoe vaak kan je 'Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls bezoeken'?
Per entreekaart is er 1 tijdslot beschikbaar.

Mag je fotograferen of filmen?

Ja, je mag je ervaring fotograferen of filmen, maar we raden je aan het kunstwerk ook zonder camera te ervaren! Het concept van oneindigheid is het beste te ervaren zonder telefoon. Al mag je het zeker vastleggen, let er alleen op dat de tijd vliegt.

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 22 maart 2019 tot en met Zondag 1 september 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Maandag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Buurtweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
2244 AG, Wassenaar