Zomerattractie Reis in de tijd

In alle pracht en praal

Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk, maar tijdens de zomerattractie wordt de hele kerk, in alle pracht en praal, geopend voor het publiek. Daarbij worden ook bijzondere plekken toegankelijk gemaakt, zoals de Kerkmeesterskamer en de ruimte achter het grootste historische orgel van Nederland. Met video’s, projecties, audiotour en elke dag orgelconcerten is straks zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven. Een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse Admiraals die hier begraven liggen. Voor meer informatie ga naar de website van de Nieuwe Kerk.

De Grote Amsterdam Quiz

Deze editie van Reis in de tijd wordt op bijzondere wijze geopend, namelijk met De Grote Amsterdam Quiz. Een initiatief van Ons Amsterdam, ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het maandblad. De Nieuwe Kerk, Ons Amsterdam en Het Parool organiseren gezamenlijk de quiz over de geschiedenis van Amsterdam op zaterdag 13 juli van 12 tot 16 uur. Dé kans voor iedereen uit de hoofdstad en omstreken om spelenderwijs zijn of haar kennis te testen. De presentatie is in handen van Johan Fretz – cabaretier, schrijver en columnist van Het Parool – en er is een flinke prijs te winnen. Hij of zij wordt bovendien bekroond tot De Amsterdamkenner van het Jaar. Meld je aan voor de Quiz.

Elke dag muziek

Net als in de zeventiende eeuw bieden we bezoekers dagelijks orgelconcerten van 12.00 ur tot 12.30 uur op het majestueuze hoofdorgel. Behalve op dinsdag, dan spelen de organisten van 17 tot 18 uur. Een bijzonder extra programmaonderdeel is dit jaar een kijkje achter het orgel. Iedere vrijdagmiddag worden bezoekers na het concert uitgenodigd om onder begeleiding de ruimte achter het orgel te bekijken.

Nieuw dit jaar zijn de speciale Rainbow Concerts tijdens de Pride Amsterdam op zaterdag 27 en maandag 29 juli met muziek van onder meer Corelli, Händel, Lully en Saint-Saëns.  


Houders van de I amsterdam City Card dienen een toeslag van €3,50 te betalen voor de Reis in de Tijd. 

Dam Model.NdtrcItem.HouseNumber
1012 JS, Amsterdam