Top 5 actuele tentoonstellingen

vrijdag 24 november 2017

Elke week opent er een nieuwe tentoonstelling of expositie in een museum of galerie. Van surrealisme tot realisme en van hedendaags tot klassiek.

In november en december is er voor iedere kunstliefhebber wat wils tenminste, als je weet waar je moet zijn.

Nederlandse kunst- en cultuurwereld

De jaarlijkse Dutch Design Week staat weer voor de deur. Tijdens dit grootschalige en internationale negendaagse evenement (21 t/m 29 oktober) wordt Eindhoven omgetoverd tot designwalhalla met werken van aanstormende ontwerpers.

Met de tentoonstelling Atelier Dick Bruna brengt Het Centraal Museum in Utrecht een ode aan een internationale icoon van eigen bodem. Bekijk hier het persoonlijke zolderatelier van Bruna; de plek waar hij zijn tekeningen en ontwerpen maakte.

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam pakt uit met de eerste grote overzichtstentoonstelling van de internationale en multidisciplinaire Deense kunstenaar Tal R: Academy of Tal R.

In het Stedelijk Museum Amsterdam is The Crossing van Carlos Motta te zien. In 10 ontroerende videoportretten, die Motta speciaal voor het Stedelijk maakte, vertellen LGBTQI-vluchtelingen waarom ze hun vaderland verlieten.

Met de expositie Het Goede Moment eert het Gemeentemuseum Den Haag de excentrieke kunstenaar Anton Heyboer, de ontwikkeling van zijn oeuvre en de manier waarop Heyboer, die getraumatiseerd was door zijn oorlogservaringen, het leven draaglijk maakte voor zichzelf.

Overzicht kunst- en cultuur in Nederland

Bekijk het overzicht van toeristische informatie over kunst en cultuur in Nederland aangeleverd door de VVV’s in het land.