Wandelen door stad of natuur

vrijdag 3 november 2017

Nederland en wandelen gaan hand in hand. Dankzij de korte afstanden, het vlakke land, de duidelijke bewegwijzering en voetgangerspaden is het in geen ander land zo makkelijk om steden en natuurgebieden te voet te verkennen.

Volg een wandelroute langs idyllische landschappen of maak een stadswandeling om verborgen parels te ontdekken.

De mooiste wandelroutes

De mooiste wandelroutes liggen in nationale parken. Voor de natuurliefhebbers heeft Natuurmonumenten meer dan 140 wandelroutes en wandeltochten uitgestippeld, die je met de prachtigste gebieden van Nederland laten kennismaken.

Je kunt zelfs wandelen met een boswachter en samen op excursie gaan in de natuur. Maak bijvoorbeeld een herfstwandeling door Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Of ga met de Nachtwachter op stap over Nationaal Park Veluwezoom in Gelderland om samen de geheimen van de nacht te ontrafelen.

Wandelaars die steden een warm hart toedragen, kunnen op stadswandeling gaan met een VVV-gids. Of je nu een nieuwe plaats wilt ontdekken of graag toerist speelt in eigen stad: de VVV organiseert wandelingen in historische steden door het hele land, waaronder Dordrecht, Alkmaar, Leiden, Den Bosch en Utrecht. Tip: ontdek Arnhem tijdens een 1,5 uur durende VVV-stadswandeling en bewonder de 40 middeleeuwse ondergrondse kelders en de 73 meter hoge glazen lift van de Eusebiuskerk.

Overzicht wandelingen in Nederland

Bekijk het overzicht van toeristische informatie over wandelingen in Nederland aangeleverd door de VVV’s in het land.