Wellness in Nederland

vrijdag 12 januari 2018

Wellness is booming, en dat is niet zo gek. We maken namelijk lange, zware werkdagen en de prestatiedruk ligt hoger dan ooit. Logisch dus, dat je na een lange week zwoegen en stressen niets liever wilt dan ontspannen.

Gelukkig heb je in Nederland de kuuroorden en wellnesscentra voor het uitkiezen.

Kuuroorden en wellnesscentra

Er is geen fijnere plek om de werkweek van je af te laten glijden dan een luxe kuuroord of wellnesscentrum — en die zijn allang niet meer alleen voor vrouwen. Iedereen is hier welkom voor een heerlijke behandeling. Bovendien is een wellnessbehandeling niet alleen fijn en rustgevend, maar ook hartstikke gezond voor zowel lichaam als geest.

Verspreid over heel Nederland vind je kuuroorden, waar je op retraite kunt en jezelf even heerlijk kunt afsluiten van de hectische buitenwereld. Wellnesscentra hebben verschillende voorzieningen die ervoor zorgen dat je helemaal tot rust komt, zoals een sauna, stoombad, whirlpool, hamam (badhuis), massagesalon en schoonheidssalon. Daarnaast kun je vaak gebruik maken van een zonnebank, fitnessruimte, relaxruimte, bar en restaurant.

Bij sommige kuuroorden kun je ook een overnachting boeken. Geniet dus zo lang je wilt, of je nu behoefte hebt aan een middagje, een weekend of meerdere dagen ontspanning.

Overzicht wellness in Nederland

Bekijk het overzicht van toeristische informatie over wellness in Nederland aangeleverd door de VVV’s in het land.